Αθλητισμός

Αήττητος πρωταθλητής ο Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου

Θριαμβευτικός υπήρξε για τον Εύαθλο/Μακεδόνες Πολυκάστρου ο «επίλογος» κανονικής περιόδου του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος α’ κατηγορίας Κ. Μακεδονίας.

Στον εκτός έδρας αγώνα του, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος, το συγκρότημα του νομού Κιλκίς επικράτησε πανηγυρικώς του αντιστοίχου του Ζαφειράκη Νάουσας με 81-52 και κατέκτησε αήττητο τον τίτλο. Έγινε κατ’αυτόν τον τρόπο το δεύτερο του νομού μετά το συγκρότημα του Αετού Κιλκίς την περίοδο 2008-09 που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με το απόλυτο των 22 νικών επι ισάριθμων αγώνων και τώρα ετοιμάζεται για την διαδικασία των κατατακτήριων αγώνων για την άνοδο στην γ’ εθνική κατηγορία.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Νάουσας ο Εύαθλος/Μακεδόνες έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά έπαιξε χωρίς άγχος και με κίνητρο την επίτευξη του απολύτου και αυτό σε συνδυασμό με την αντικειμενική ανωτερότητά του σε όλους τους τομείς τον οδήγησε σε μιαν άνετη επικράτηση ενώ του επέτρεψε να προσδώσει στον αγώνα «εορταστικό» χαρακτήρα.

«Πρόσωπο» της ημέρας ο παίκτης-προπονητής Γιώργος Παπαδόπουλος, καθώς έγινε ο πρώτος καλαθοσφαιριστής του νομού που κατέκτησε δύο τίτλους χωρίς ήττα, αφού ήταν στέλεχος και της ομάδας του Αετού Κιλκίς περιόδου 2008-09 που είχε όπως αναφέρθηκε επιτύχει και αυτή το απόλυτο. Συγχρόνως έγινε ο πρώτος με κατάκτηση τίτλου χωρίς ήττα υπό την διπλή ιδιότητα παίκτη και προπονητή.

Φυσικά, πρόκειται για την σημαντικότερη καλαθοσφαιρική διάκριση της πόλης του Πολυκάστρου μια διάκριση η οποία, ωστόσο «αντανακλάται» στο σύνολο του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου όπως ακριβώς είχε συμβεί με τον Αετό Κιλκίς καθώς ο Εύαθλος/Μακεδόνες στελεχώνεται απο επίλεκτες μονάδες που είτε προέρχονται απο όλα τα καλαθοσφαιρικά «φυτώρια» του νομού είτε πρόσέφεραν ανεξαρτήτως προελεύσεως υπηρεσίες σε όλες τις καλαθοσφαιρικές ομάδες του.

Για την ομάδα του Πολυκάστρου ο αγώνας της Νάουσας με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε… «παράσταση για ένα ρόλο» με όλες τις μονάδες να έχουν συμβολή στην πανηγυρική επικράτηση.
Τα δεκάλεπτα:
19-18, 11-16 (ημιχρόνιο 30-34)
17-25, 5-22 (τελικό 51-82)
Η σύνθεση:
Μ. Γκαντίδης 4,, Ημερίδης 19 (1τρ.), Σιώπκας 8, Πούλος 26 (1τρ.), Κούτουλας 5, Βακιρλής 4, Βαρβούτας 7, Κήρυκος 2, Καραστογιάννης 6.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα