Γενικά

Αίτημα για κήρυξη τεσσάρων οικισμών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο δήμο Κιλκίς

Την κήρυξη των δημοτικών ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού, Κρουσίων (Κρουσσών) και Πικρολίμνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζήτησε ο δήμος Κιλκίς από την περιφερειακή ενότητα μετά τις συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου.

Στην σχετική έκθεση που συνέταξε η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς καταγράφονται επισταμένως οι ζημίες που έχουν σημειωθεί σε οδικά έργα (δρόμοι, γέφυρες, αγροτικό δίκτυο κ.α.) ενώ δίνεται και μια πρόχειρη εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης. Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση απαιτούνται περίπου 1.787.000ευρώ για τα έργα αποκατάστασης.

Από την αυτοψία που διενήργησε η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, ύστερα από εντολή του δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη και της αρμοδίας Αντιδημάρχου Ελένης Αναστασιάδου, από τις 4 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2014 σε οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού, Κρουσίων (Κρουσσών) και Πικρολίμνης διαπιστώθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις οδοστρωμάτων, αστοχίες γεφυρών που σε ωρισμένες περιπτώσεις φτάνουν στην ολική καταστροφή, ρηγματώσεις μεγάλου εύρους στο αγροτικό και οδικό δίκτυο, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ρεμάτων με συνοδά πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και καλλιέργειες.

Παράλληλα με το αίτημα κήρυξης των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων του δήμου Κιλκίς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητούνται και οι οικονομικοί πόροι για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]