Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Αισθητά μικρότερη

Μάλλον καθυσηχασμένοι θα πρέπει να έφυγαν από την συνάντησή τους με τους μελετητές του χωροταξικού σχεδιασμού της περιφέρειας τα πολιτιστικά αυτοδιοικητικά και κοινωνικά στελέχη του νομού που έδωσαν το «παρών».

Και τούτο, διότι σε αυτή την ενημερωτικού τύπου διαβούλευση που έγινε με σκοπό να διαμορφωθεί η εισήγηση ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου, κατέστη σαφές ότι η οριζόμενη ως μεταλλευτική περιοχή στον νομό μας θα είναι αισθητά μικρότερη σε σχέση με τα όσα προσδιόριζε μία παλαιά αποτύπωση του ΙΓΜΕ, που περιελάμβανε ουσιαστικώς το ένα τρίτο της έκτασης του.

Στην εν λόγω συνάντηση από πλευράς παραγόντων και φορέων του νομού μας συμμετείχαν από τους βουλευτές ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων δήμου Κιλκίς Λένα Αναστασιάδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης, ο πρόεδρος της Τερπύλλου Αλέκος Σημαιοφορίδης και από το «μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία» η Αναστασία Πάγκου.

Από πλευράς τους τέθηκαν προς ένταξη στον σχεδιασμό και μία σειρά από άλλα θέματα, όπως μεταξύ άλλων και η ένταξη της περιοχής Αρτζάν-Αματόβου στις υπό πλημμυρισμό περιοχές και η προοπτική επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι την ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου.

Να θυμίσουμε ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι μία διαδικασία που ανανεώνεται κατά διετία και οι όποιες αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτικές γιά την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Δείτε ακόμα