Ανυποχώρητοι οι παραγωγοί του νομού κατεβαίνουν στο Σύνταγμα
Στις τρέχουσες εξελίξεις, σε σχέση με τις κυβερνητικές προθέσεις στα θέματα φορολόγησης και ασφάλισης αναφέρθηκαν, μιλώντας στην εκπομπή «Άνευ Όρων» του ράδιο-«Μαχητής», δύο στελέχη του Κιλκίς από τον παραγωγικό και εμπορικό τομέα, ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς και μέλους της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου» της Δοϊράνης Γιώργος Λασκάκης και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κιλκίς Σταύρος Γιαβασίδης.
Αμφότεροι εμφανίσθηκαν ιδιαιτέρως προβληματισμένοι από την στάση, που τηρεί η κυβέρνηση έναντι των κοινωνικών ομάδων, που εκπροσωπούν, τονίζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή τους επί των προτάσεων, που τους αφορούν, με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει ως μέτρα γιά την αλλαγή του καθεστώτος σε φορολογία και ασφάλιση, επισημαίνοντας, ότι η εφαρμογή τους θα σημάνει το τέλος της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Στην συνέχεια, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους γιά την συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων και εμπόρων στις έως τώρα κινητοποιήσεις στον νομό μας, όπως και το γεγονός ότι έχει συγκροτηθεί σε συνεννόηση και συνεργασία με άλλες επαγγελματικές ομάδες «ένα κοινό μέτωπο αγώνων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση γιά την οποία θετική έκβαση των κινητοποιήσεων», όπως χαρακτηριστικώς ανέφερε ο κ. Γιαβασίδης.
Μία θετική έκβαση, για την οποία εξέφρασε βαθύτατες αμφιβολίες ο κ. Λασκάκης, δεδομένης της έως τώρα κυβερνητικής στάσης, που «ναι μεν καλή σε διάλογο, όμως την ίδια ώρα τον υπονομεύει με χαρακτηρισμούς περί «φοροφυγάδων» «υποκινουμένων» «ακροδεξιών» γιά τους ευρισκόμενους σε κινητοποιήσεις παραγωγής, χωρίς παράλληλα να προσδιορίζει «τα σημεία στα οποία είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω».
Γιά τον λόγο αυτό, όπως τόνισε, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Κιλκίς αλλά και της Παιονίας, με τους οποίους υπάρχει ανοικτή συνεννόηση, θα συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη γιά την Παρασκευή διήμερη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα.
Τα όσα περί πιθανής απαγόρευσης συμμετοχής σε αυτήν τρακτέρ και παραγωγών που διακινούνται, «θα είναι λάθος εάν τελικώς επιβεβαιωθούν» όπως τόνισε ο κ. Λασκάκης «όχι μόνο διότι δεν αποτελούν δημοκρατική αντιμετώπιση, αλλά και διότι μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες αντιδράσεις».
«Εάν», υπογράμμισαν αμφότεροι, «η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά ουσιαστικό διάλογο δεν έχει παρά να αποσύρει αυτό που προτείνει και να ξεκινήσει από μηδενική βάση μία διαβούλευση έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για την διαμόρφωση ενός πλαισίου φορολόγησης και ασφάλισης που να συμβαδίζει με την πραγματικότητα και κυρίως να μπορούν να ανταποκριθούν στην χρηματοδότηση τους παραγωγοί και έμποροι.