Αθλητισμός

Αγωνία στο Νέο Γυναικόκαστρο για την παραμονή του στην α1

Η παραμονή του στην α1 κατηγορία εξαρτάται πλέον από τις εξελίξεις στον α’ όμιλο της γ’ εθνικής κατηγορίας. Προήχθησαν στην α1 κατηγορία οι Καστανιές, επικρατώντας του Κεντρικού στον κατατακτήριο αγώνα, ενώ στον αντίστοιχο για την παραμονή η Πλατανιά νίκησε το Χορήγι, το οποίο υποβιβάζεται στην β’ κατηγορία. Μιαν αγωνιστική ημέρα πριν την ολοκλήρωση των κατατακτηρίων αγώνων του β’ ομίλου β’ κατηγορίας Αίας Πολυκάστρου και Π. Γυναικόκαστρο διατήρησαν τις δύο πρώτες θέσεις που, μετά την προαγωγή τους οδηγούν σε νέο κατατακτήριο αγώνα για τον τίτλο.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των κατατακτηρίων αγώνων για την πα ραμονή στην α1 κατηγορία. Μετά τον συνετελεσθέντα μιαν εβδομάδα νωρίτερα υποβιβασμό του ιστορικού Ποντιακού Ν. Σάντας, η τελευταία εκκρεμότητα αφορά στο Ν. Γυναικόκαστρο, το οποίο κατέλαβε την τρίτη και προτελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας. Η ομάδα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ανώτερη κατηγορία του κιλκισιώτικου, εκτός από την ακραία περίπτωση του να υποβιβασθούν Εθνικός Ν. Αγιονερίου και Κιλκισιακός από την γ’ εθνική και συγχρόνως δεν ανέλθει σ’ αυτήν ο ΠΑΟ Κρηστώνης. Επομένως, για κάποιο μικρό διάστημα θα αγωνιά για τις εξελίξεις σ’ αυτήν την κατηγορία, τουλάχιστον έως ότου αποκλεισθεί και μαθηματικώς αυτό το απευκταίο “σενάριο”.

Στον κατατακτήριο αγώνα μεταξύ των δευτεραθλητριών ομάδων της α’ κατηγορίας οι Καστανιές (α’) υπερίσχυσε του Κεντρικού (β’) και από την νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην α1 κατηγορία.
Εξ άλλου, στον τελευταίο κατατακτήριο αγώνα του β’ ομίλου για την παραμονή η Πλατανιά επιβλήθηκε εκτός έδρας του Χορηγίου, το οποίο και υποβιβάσθηκε στην β’ κατηγορία.
Η νικήτρια θα δώσει τώρα κατατακτήριο αγώνα με την… Νίκη Ευκαρπίας (α’ ομίλου) για την περίπτωση του απευκταίου “σεναρίου” του υποβιβασμού και των δύο εκπροσώπων του νομού Κιλκίς στην γ’ εθνική κατηγορία (που, πάντως, απομακρύνθηκε μετά την μεγάλη νίκη του Εθνικού Ν. Αγιονερίου επί του Πανσερραϊκού).
* Μιάν αγωνιστική ημέρα πριν την ολοκλήρωση των κατατακτηρίων αγώνων β’ ομίλου β’ κατηγορίας, Π. Γυναικόκαστρο και Αίας Πολυκάστρου εξασφάλισαν τις δύο πρώτες θέσεις, που οδηγούν αφ’ ενός μεν στην προαγωγή στην α’, αφ’ ετέρου δε σε κατατακτήριο αγώνα για τον τίτλο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τρίτη θέση για την περίπτωση που, πλην της παραμονής Εθνικού Ν. Αγιονερίου και Κιλκισιακού στην γ’ εθνική κατηγορία, προαχθεί σ’ αυτήν και ο ΠΑΟ Κρηστώνης.
Τα πλήρη αποτελέσματα
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατατακτήριοι αγώνες
Για την παραμονή
Επτάλοφος – Π. Αγιονέρι 2-0
Ποντιακός ΝΣ – Ν. Γυναικόκαστρο 4-4
Η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Επτάλοφος 8
2. Π.Αγιονέρι 5
3. Ν.Γυναικόκαστρο 5
4. Ποντιακός Ν. Σάντας 1
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κατατακτήριοι αγώνες
Για την άνοδο
Κεντρικό – Καστανιές 1-3
Για την παραμονή
Χορήγι – Πλατανιά 1-2
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κατατακτήριοι αγώνες
Για την άνοδο
Ανθόφυτο – Αίας Πολυκάστρου 0-2
Π. Γυναικόκαστρο – ΑΕ Πεδινού 2-1
Γοργόπη – Αλέξανδρος Κιλκίς 1-3
Η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Π. Γυναικόκαστρο 11
2. Αίας Πολυκάστρου 10
3. Αλέξανδρος Κιλκίς 7
4. ΑΕ Πεδινού 6
5. Γοργόπη 4
6. Ανθόφυτο 0

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]