Αθλητισμός

Επιτυχία σημείωσαν οι αγώνες κλασικού αθλητισμού για παιδιά του Αία

Διεξήχθησαν την Κυριακή 28-1-18 με απόλυτη διοργανωτική επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου γυμνασίου Κιλκίς οι αγώνες στίβου «ΙAAF Kids Athletics» («ΙΑΑF Αγώνες Παίδων») για παιδιά μικρών ηλικιών.

Τους αγώνες διοργάνωσε ο Αίας Κιλκίς. Έλαβαν μέρος 70 παιδιά ηλικιών 7 μέχρι 10 ετών από τον Αίαντα και της Αθλητικής Παιδείας Αξιούπολης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του «IAAF Kids Αthletics» έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στα αγωνίσματα στίβου.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την διεξαγωγή ευχάριστων αγωνιστικών δραστηριοτήτων, στις οποίες πρωτίστως έχει σημασία η ομαδική βελτίωση, που προέρχεται από την συνεργασία και ατομική βελτίωση των μελών της ομάδας. Δεν τονίζεται το στοιχείο του έντονου ατομικού συναγωνισμού. Στο πρόγραμμα προετοιμασίας των παιδιών που ασχολούνται με το στίβο, σύμφωνα με τις αρχές του «IAAF Kids Athletics», μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην ψυχοκινητική αγωγή των παιδιών παράλληλα με την βελτίωση των βασικών και σύνθετων κινητικών τους δεξιοτήτων.

ΑΙΑΣ ΣΤΙΒΟΣ

Συγχαρητήριο
Τα διοικητικά συμβούλια Αίαντος Κιλκίς και Αθλητικής Παιδείας Αξιουπόλεως και οι προπονητές Αλέξανδρος Παυλίδης, Πέτρος Μπλάτσης, Σωτήρης Τσιώτρας, Αγγελική Βουκίδου, Βούλα Σαχινίδου, Αθανασία Κεραμίδα και Παρθένα Τσαβδαρίδου συγχαίρουν τους μικρούς αθλητές για την αγωνιστικότητα, την συμπεριφορά και το ήθος που επέδειξαν κατά την διάρκεια των αγώνων «IAAF Kids Athletics» και τους εύχονται ανάλογη συνέχεια.

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]