Αθλητισμός

Αγώνας τιμής γιά τον Εθνικό Ν.Αγιονερίου και χρονιάς τίτλου γιά τον Πανσερραϊκό

Ίσως και να είναι ο «αγώνας της χρονιάς» αυτός, που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς μεταξύ του τύποις γηπεδούχου Εθνικού Ν.Αγιονερίου, που σχεδόν εξασφάλισε θέση στην τιμητική πρώτη εξάδα, ενώ έχει επιτύχει τον στόχο περιόδου της ανανέωσης της παραμονής στην γ’ εθνική κατηγορία και του πρωτοπόρου και διεκδικητή της ανόδου στην β’ εθνική ιστορικού Πανσερραϊκού.

Πρόκειται γιά έναν αγώνα τιμής γιά τον Εθνικό και χρονιάς γιά τον Πανσερραϊκό, αφού ο μεν πρώτος παίζει γιά το γόητρο και την περαιτέρω καταξίωσή του στον χώρο, ο δε δεύτερος θέλει πάση θυσία την νίκη, ώστε να έχει κατά την επακολουθούσα τελευταία αγωνιστική ημέρα το «πρώτο χέρι», γιά την κατάκτηση του τίτλου.

Δυστυχώς, αυτή η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης «μάχης» προσέφερε κατά το τελευταίο διάστημα «έδαφος» σε πλήθος …εξωαγωνιστικών συνωμοσιολογικών «σεναρίων», στα οποία εμπλέκεται και ο έτερος «μνηστήρ» του τίτλου Αρης Θεσσαλονίκης, με επακόλουθο να δημιουργεί, κυρίως μέσω αναρτήσεων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσω ραδιοφωνικών οπαδικών μία κάθε άλλο παρά ευχάριστη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Την μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση δέχεται φυσικά ο Εθνικός, ευρισκόμενος ανάμεσα σε …«διασταυρούμενα πυρά» δημοσιογραφικών «μύδρων» εκτοξευομένων από τις αντιμαχόμενες γιά τον τίτλο πλευρές, έτσι που να μοιάζει με την «Αργώ» την στιγμή της διέλευσής της μέσω …των «Σμπληγάδων»!
Τεχνική ηγεσία και διοίκηση του Εθνικού βάζουν τα πράγματα στην θέση τους, εστιάζοντας τις δηλώσεις τους αποκλειστικώς στις δικές της επιδιώξεις.

«Γιά τον εαυτό του»

«Ο Εθνικός έχει μάθει να παίζει μόνο γιά τον εαυτό του, και αυτό ανεξαρτήτως επί μέρους συναισθηματικών προτιμήσεων όλων ανεξαιρέτως των στελεχών του, άρα το θέμα γιά εμάς δεν είναι, όπως κατά κόρον ακούσθηκε αυθαιρέτως τον τελευταίο καιρό ο Αρης ή ο Πανσερραϊκός, αλλά ο Εθνικός ή …ο Εθνικός», τόνισε κατηγορηματικώς ο πρόεδρος Γιώργος Ντόνας δίνοντας το σύνθημα γιά γενική κινητοποίηση των φίλων της ομάδας και του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου, ώστε να δώσουν βροντερό «παρών» στον αυριανό αγώνα.
«Οι παίκτες μας έχουν ένα ισχυρό κίνητρο, το ότι, δηλαδή, θα παίξουν μπροστά σε πολύ κόσμο και υπό το βλέμμα εκπροσώπων ομάδων ανωτέρων κατηγοριών, άρα είναι «καταδικασμένοι» να προσπαθήσουν γιά το καλύτερο δυνατόν, κλείνοντας τα αυτιά σε κάθε είδους «Σειρήνες», συμπληρώνει χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ο προπονητής Δημήτρης Ορφανός.
Ο κ. Ορφανός έχει όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες στην διάθεσή του μετά την έκτιση της ποινής του Μιλκούδη και την πλήρη αποθεραπεία του Ε.Στεφανίδη.Β. ΤΡΑΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Μπορεί να κάνει ζημιά»
Εν τω μεταξύ το εγκώμιο του Εθνικού «έπλεξε» ο Σερραίος πρώην προπονητής του Βασίλης Τραϊανόπουλος, με δήλωσή του που ουσιαστικώς «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» γιά τον Πανσερραϊκό, σε περίπτωση που υποτιμήσει τον αντίπαλό του.

«Ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου έχει μία ποιοτική ομάδα. Μία ομάδα δουλεμένη εδώ και τρία χρόνια και είμαι υπερηφανος που δούλεψα στην ομάδα. Θέλει μεγάλη προσοχή. Μπορεί η ομάδα του Εθνικού να κάνει τα πάντα όχι μόνο στον Πανσερραϊκό αλλά και σε άλλες ομάδες. Υπάρχει στο Νέο Αγιονέρι μία ισορροπία σε όλες τις γραμμές, και είναι πολύ καλή παντού.

Είναι μία ομάδα με αγωνιστική πειθαρχία. Εχει πολύ καλή άμυνα αλλά και πολύ καλή επίθεση. Μαθηματικώς αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα δεν μπορεί ο Πανσερραϊκός να πει ότι είναι πρωταθλητής.

Αφισα-ΑΓΙΟΝΕΡΙ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-2015αΟ Πανσερραϊκός εκτός από καλή ομάδα όμως έχει και τον κόσμο δίπλα του που είναι μεγάλη δύναμη και θα τον βοηθήσει πολύ στον στόχο του..
Είναι, πάντως, γεγονός, ότι και οι φίλοι του Πανσερραϊκού υπολογίζουν τον Εθνικό, εξ ου και το ότι ετοιμάζουν «εκστρατεία» στο Κιλκίς γιά να ενισχύσουν ηθικώς την ομάδα τους.

Μάλιστα, η διοίκηση ναυλώνει και λεωφορεία γιά δωρεάν μετακίνησή τους!
Ετσι, δεδομένου και του εντονωτάτου ενδιαφέροντος των φίλων του Εθνικού, αλλά και του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου γενικότερα, το δημοτικό στάδιο του Κιλκίς αναμένεται να ξαναγνωρίσει …«πιέννες» ύστερα από αρκετό καιρό.

Ωστόσο, η προσέλευση θα υποστεί αναγκαστικό περιορισμό εξ αιτίας της γνωστής …«πονεμένης» ιστορίας της διαμάχης του εργολάβου των έργων στις εγκαταστάσεις του σταδίου με τον δήμο Κιλκίς, εξ αιτίας της οποίας δεν έχει τεθεί ακόμη στην διάθεση του κοινού η ιστορική παλαιά κερκίδα.
Παρ’ όλα αυτά οι θεατές αναμένεται να φτάσουν σε, έστω και αρκετά μικρότερο σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες, τετραψήφιο αριθμό.

Οι παίκτες Αγιονερίου θέλουν να παίξουν για… πάρτη τους, όπως κατά κόρον δήλωσαν όλες αυτές τις ημέρες, χωρίς να δώσουν δικαιώματα, είτε «φρενάροντας» τους Σερραίους, είτε «στενοχωρώντας» τον… Άρη.

Ο Δημήτρης Ορφανός δεν υπολογίζει στον αδειούχο Πτηνόπουλο ενώ γύρισε ο Γκέλινος και αναμένονται αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με την ήττα από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

Στην αποστολή για το Ν. Αγιονέρι συμμετέχουν οι: Καλογεράκης, Γραικός, Αποστολάς, Χ. Λουιζίδης, Μιλκούδης, Αλμπάνης, Πεχλιβάνης, Γαλάνης, Στεφανίδης, Γκέρτσος, Μήτσικας, Τεντώνης, Τσιντσάρης, Σίνης, Θ. Λουιζίδης, Καζάνας, Δημητρακόπουλος, Μπουζούρας, Γκέλινος, Ορφανίδης, Χαριζάνης, Παπαδόπουλος.

Ο Στέλιος Καψάλης προπονήθηκε και σήμερα χωρίς να νιώσει κάποια σοβαρή ενόχλησε και λογικά θα είναι στην ενδεκάδα του Πανσεραικού. Μοναδική απουσία θα είναι αυτή του τιμωρημένου Σιάκκα, ενώ στην αποστολή επιστρέφουν οι Περπερίδης και Γαλακτερός.

Αναλυτικά σε αυτήν βρίσκονται οι: Ανδρούτσος, Παλιούρας, Δ.Τριανταφύλλου, Γαλακτερός, Περπερίδης, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Κασμερίδης, Κ.Τριανταφύλλου, Ολίσε, Ρούτσης, Τσιμίκας, Παπαστεργίου, Μπονέρης, Ραχίμ, Τάντιτς, Μουτεσίδης, Γκόγκας, Γαϊδαρτζής και Τσουκαλάς.

Η αναμέτρηση του δημοτικού σταδίου Κιλκίς θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα.

Οι αγώνεσ και οι διαιατητές του 1ου ομίλου
Άρης – Καβάλα
Παπαγεωργίου, Δόσης, Κοσμάς (Αθηνών)

Ορφέας Ελευθερούπολης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Παρχαρίδης, Χασιώτης, Τσακίρης (Δράμας)

Καμπανιακός – Θύελλα Φιλώτα
Τρεβλάς, Παπαδάκης, Γιάντσης (Ημαθίας)

Εθνικός Ν. Αγιονερίου – Πανσερραϊκός
Μπουμαρσόπουλος, Καράμπουλας, Παπαδημητρίου (Λάρισας)

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Απόλλων Αρναίας
Τσαπάρας (Σερρών), Καμπερίδης, Μηναδάκης (Καβάλας)

Δόξα Δράμας – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Κουναλάκης, Κούλα (Ξάνθης), Καραΐσκος (Έβρου)

Άρης Ακροποτάμου – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Λυμπούδης, Σκούρας, Σιανίδης (Μακεδονίας)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]