Αθλητισμός

Επιτυχής ο πρώτος αγώνας ορεινού δρόμου Μ.Λειβαδίων

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η επιτυχία, που σημείωσε η πρώτη διοργάνωση αγώνα ορεινού δρόμου Μ.Λειβαδίων, επί αποστάσεων πέντε και δεκαπέντε χιλιομέτρων.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Με υπέροχες συνθήκες σε ένα φθινοπωρινό «σκηνικό» διεξήχθη την Κυριακή 25.11.18 το πρώτο «Αλιγκάρι Run» στα Μεγάλα Λειβάδια, στο δάσος του Πάικου. Στο μαρτυρικό χωριό βρέθηκαν πάνω από 400 άνθρωποι από την Θεσσαλονίκη και την γύρω περιοχή και έδωσαν με την παρουσία τους ένα ωραίο ρυθμό στο χωριό.

Μια ιδέα του Τάσου Τζήκα, προέδρου της ΔΕΘ, που κατάγεται από τα Μεγάλα Λειβάδια, βρήκε ανταπόκριση από τον δήμο Παιονίας, που στήριξε τη διοργάνωση και είχε και την μεγάλη βοήθεια από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πολύτιμη υπήρξε η αρωγή του συλλόγου Μεγαλολειβαδιωτών και του συλλόγου γυναικών «Οι Αρμάνες», που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Δίπλα στο «Αλιγκάρι Run» ήταν και ο εμπορικός σύλλογος Γουμένισσας, και ειδικότερα ο πρόεδρος Σάκης Τραχανίδης.

Αλιγκάρι σημαίνει στα βλάχικα τρέξιμο, και οι Βλάχοι του χωριού που ζούνε σε πολλές περιοχές κοντά στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρήκαν την ευκαιρία να καλέσουν φίλους και γνωστούς και με αφορμή την αθλητική διοργάνωση να τους προτείνουν να έρθουν να δουν την περιοχή.

Οι δύο αγώνες των πέντε και δεκαπέντε χιλιομέτρων, στημένες σωστά από την «Run Hike» και με πολύ καλό συντονισμό από όλη την ομάδα που υλοποιεί και τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», πρόσφεραν ωραίες εικόνες τρέχοντας οι δρομείς σε δασωμένους δρόμους.

Στους πρώτους προσφέρθηκαν δώρα από το οινοποιείο Αϊδαρίνη και το «Energy Drink Hell».

Για όλους τους δρομείς υπήρχαν νερά και αναψυκτικά «Βίκος» και προϊόντα «Arla Protein» με το τερματισμό.

Η κατάταξη στα 5.000μ.
Άνδρες
1ος Γιώργος Βράκας
2ος Πρόδρομος Φασουράκης
3ος Βασίλης Μουρατίδης
Γυναίκες
1η Ευαγγελία Αλεξίου
2η Νατάσα Τράικου
3η Μαρία Χατζηιωάννου

Η κατάταξη στα 15.000μ.
Άνδρες
1ος Γκετζίμ Κατζία
2ος Σωτήρης Καρακίτσιος
3ος Άμπερτ Κατζία
Γυναίκες
1η Φανή Χασιώτη
2η Στέλλα Φωτιάδου
3η Ευαγγελία Μίσιου».

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα