Πολιτική

«Στον αγώνα γιά μία άλλη παιδεία και κοινωνία δεν περισσεύει κανείς» τονίζει η ΣΥΝΕΚ

Από την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις», που πρώτευσε στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΛΜΕ Κιλκίς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ως «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου, αλλά και όσους συνεργαστήκαμε μαζί, την προηγουμένη χρονιά, σε διάφορες πρωτοβουλίες. Η ενίσχυση της παράταξής μας και οι τρεις έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο γεννούν, αναμφίβολα, μεγάλες ευθύνες σε όλους μας. Επί σειρά ετών τα εκλεγμένα μέλη των ΣΥΝΕΚ, αφιερώνοντας κομμάτι από τη ζωή τους, προσπαθούν να υπηρετήσουν με συνέπεια το εκπαιδευτικό κίνημα, διεκδικώντας ενωτικά με κάθε μορφής αγώνα, την στήριξη του δημόσιου σχολείου που μας μεγάλωσε, τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας, που έγιναν έρμαιο μπροστά στη νεοφιλελεύθερη επέλαση στην δημόσια παιδεία.
Θεωρούμε ότι με τις εκλογές της 19ης του Δεκέμβρη δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που διαλύουν τις ζωές όλων των εργαζόμενων και αποδοκίμασε αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Παράλληλα καταδείχτηκε η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση των αγώνων με τελικό στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των καταστρεπτικών μνημονιακών πολιτικών. Για ένα αύριο αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και Δημοκρατίας.
Το επόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χρειάζεται να δώσει σημαντικές «μάχες», για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η ζωή μας δεν μπορεί να είναι μία καταδίκη στη μιζέρια, η δουλειά μας δεν πρέπει να είναι μία καταδίκη στην υποταγή. Επιλέξαμε να δουλέψουμε στο Δημόσιο Σχολείο με τις αποσκευές μας γεμάτες όνειρα και διάθεση για προσφορά. Το όραμα ενός ενιαίου δωδεκαετούς δημόσιου σχολείου που θα χωρεί όλα τα παιδιά, πέρα από ταξικούς φραγμούς, ενός χώρου που θα μεταδίδει γνώση και αξίες, και θα διαπλάθει ολοκληρωμένες και ελεύθερες προσωπικότητες, είναι σήμερα ζωντανό περισσότερο από ποτέ. Τώρα που η κρίση βαθαίνει, η φλόγα αυτή πρέπει να διατηρηθεί και να δυναμώσει. Όμως, για να «πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας», χρειάζεται εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. «Σωτήρες και Μεσσίες» δεν υπάρχουν. Πρέπει να ξεφύγουμε από κάθε λογική ανάθεσης και εν λευκώ εκπροσώπησης. Οι περιστάσεις απαιτούν δράση συλλογική από ΟΛΟΥΣ. Η στήριξη, η συσπείρωση και η συμμετοχή μας στο πρωτοβάθμιο σωματείο μας, στην ΕΛΜΕ μας, είναι η αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη ενός κινήματος ανατροπής της καταστροφικής πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
Οι «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» παρά την πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ. θεωρούν ότι κανένα κομμάτι της ΕΛΜΕ δε μπορεί μόνο του να οργανώσει την αντίσταση στην τεράστια επίθεση που δεχόμαστε. Πρωταρχικό μέλημά μας ήταν και είναι η ενότητα του κλάδου , με την κοινή συλλογική μας δράση μέσα από τη λειτουργία της ΕΛΜΕ, την καθημερινή δουλειά για να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, την αξιοπρέπειά μας, τη ζωή μας. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για μια άλλη εκπαίδευση και μια άλλη κοινωνία που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος ή συναδέλφισσα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα