Πολιτισμός

Ο «Α.Τρύφων» Γουμένισσας γιόρτασε με λαμπρότητα τα 40χρονά του

Δόθηκε το Σάββατο 14.12.19 στην αίθουσα του κέντρου νεότητας Γουμένισσας η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Δώδεκα ημέρες σε μία νύχτα», με την οποία ο λαογραφικός, πολιτιστικός, μορφωτικός σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων», γιόρτασε την τεσσαρακοστή επέτειο της ίδρυσής του.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος συγκροτήματα όλων των τμημάτων του συλλόγου και αναβίωσαν τα έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αστέριος Τάτσης χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε για την πλούσια δράση τους, που κύριο σκοπό έχει την διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, π. Βησσαρίων της ιεράς μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας, ο οποίος αναφέρθηκε στον σύλλογο, λέγοντας ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτές τις δράσεις που πραγματοποιούνται στον τόπο μας.

Την παράσταση προλόγισε η γραμματέας του συλλόγου Αικατερίνη Χατζηασλανίδου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Ανδρονίκη Τοσιλιάνη.

Οι υπόλοιποι συντελεστές ήταν: Σκηνικά-διακόσμηση Δημήτριος Τσιόντσης και ανθοπωλείο «Ίρις», ηθοποιοί Αχίλλεια Παπαϊωάννου, Χρήστος Τάσιος, Δημήτριος Κούπανης, επιμέλεια χορευτικών Χριστίνα Πέγιου. Έπαιξαν τα «Χάλκινα» Γουμένισσας.

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και όλους όσους προσέφεραν συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη