Κοινωνία

Ο Άγιος Φανούριος σύναξε τον Κιλκισιώτικο Λαό!

Από ευσεβείς πιστούς γέμισε ο αύλειος χώρος του όμορφου Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού της πόλεως του Κιλκίς, στους πρόποδες του Λόφου Αγίου Γεωργίου, για να πανηγυρίσουν τη μνήμη του Αθλοφόρου και λαοφιλούς Αγίου και να ανάψoυν ένα κερί στη χάρη του, το εσπέρας της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2020.

Με τις παραδοσιακές φανουρόπιτες να κυριαρχούν στον προαύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Παν. Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και τη συμμετοχή του π. Νικολάου Πιλιτσόπουλου που ιερουργεί στο Παρεκκλήσιο, του Πρωτ. Κωνσταντίνου Κουτρή, του Ιερομονάχου Ευσταθίου Κοντοζίδη και του Ιεροδιακόνου Φιλοθέου Τσαμπαζάκη.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησαν οι Ιερείς π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης και Δημήτριος Παπαγεωργίου, αποδίδοντας με ευλάβεια τα τροπάρια της εορτής του Εσπερινού.

Στο κήρυγμά του ο π. Επιφάνιος, απευθυνόμενος στους πιστούς, που κράτησαν τις απαραίτητες αποστάσεις και συμμετείχαν με ευλάβεια στην Ακολουθία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, την Αντιδήμαρχο κα Αικατερίνη Ζιούτα και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιο Καριοφύλλη, τους παρότρυνε να ζητούν από τον τιμώμενο Άγιο αλλά και απ’ όλους τους Αγίους που κοσμούν την Ουράνια Πολιτεία να τους φανερώνουν κυρίως το θέλημα του Θεού στην ζωή τους, να αντλούν δύναμη από την πίστη τους για συγχώρεση και μετάνοια, υπακούοντας το θέλημα του Θεού.

Οι Άγιοι μας, όπως και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Φανούριος, μας φανερώνουν τον αληθινό προορισμός μας, που δεν είναι άλλος από την είσοδο μας στη Βασιλεία των Ουρανών” είπε μεταξύ των άλλων ο π. Επιφάνιος, ο οποίος στο τέλος της περιεκτικής ομιλίας του ζήτησε από τους πιστούς να μην εγκαταλείπουν τα αληθινά χαρακτηριστικά του Ανθρώπου, ιδίως σε δύσκολες καταστάσεις όπως οι τωρινές που διάγει η ελληνική κοινωνία, και να είναι φιλάνθρωποι και συνάνθρωποι κρατώντας τον ιό της διχόνοιας μακριά από την καρδιά τους.

Μετέφερε επίσης τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ο οποίος απουσίαζε λόγω της μετάβασής του στο Άγιο Όρος.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]