Αθλητισμός

ΑΟ Α. Αντωνίου: Ένας ορισμός …της ποδοσφαιρικής υπέρβασης

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Απίστευτη υπέρβαση γιά το χωριουδάκι των 70 κατοίκων του Αγίου Αντωνίου με την τοπική ομάδα τον ΑΟ, να κάνει την «παρθενική» εμφάνιση στα «σαλόνια» της ΕΠΣ Κιλκίς.
Ο πρόεδρος Ανέστης Σεφερίδης, παλαιότερα ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας, ξεπέρασε …τον εαυτό του και με τεράστιες προσωπικές θυσίες δημιούργησε τις προϋποθέσεις γιά επιτυχημένο πρωταθλητισμό.
Βιώνουν τόσο οριακές καταστάσεις στον Αγιο Αντώνιο που ακόμη και σήμερα είναι αμφίβολη η συμμετοχή της ομάδας στην α1 κατηγορία. Αναζητείται ο βασικός χρηματοδότησης, που θα στηρίξει την προσπάθεια. Εάν δεν βρεθεί, οι συντελεστές του συλλόγου είναι υποχρεωμένοι να «πετάξουν λευκή πετσέτα».
Την προπονητική καθοδήγηση είχε ο 42χρονος Χρήστος Συμεωνίδης, παίκτης του Κιλκισιακού στην εννεατία 1989-1990.
Μία 11άδα προερχόταν από το χωριό. Φρόντισε κατ’ αρχάς η πολύτεκνη οικογένεια Ηλιάδη με τα ….11 αδέλφια, εκ των οποίων οι τέσσερις ποδοσφαιριστές (Γιάννης, Βαλάντης, Αποστόλης, Αντώνης). Οι υπόλοιποι ήταν οι Νίκος και Λεωνίδας Παντελίδης, Δημήτρης και Βασίλης Μπουρλής, Χάρης Μπουρδανίκας, Δημήτρης Λαχανίδης και Ηρακλής Αβραμίδης.
Εξη παίκτες ξεχώρισαν γιά τις παραγωγικές δυνατότητές τους, οι Ηρακλής Αβραμίδης με 15 τέρματα, Αλέκος Τιτόπουλος με 12, Ιάκωβος Νεοφυτίδης με 10, Διοσύνης Αβραμίδης με 8, Αρης Κώτελης με 8 και Ντέκο Κοπαλιάνη με 7.
Η ομάδα «πόνταρε» και στους έμπειρους παίκτες της, τρεις παλιούς παίκτες του Κιλκισιακού (Γιάννης Χαριτωνίδης, Λάζαρος Δελήπαλτας, Ιάκωβος Νεοφυτίδης) και άλλες ικανότατες μονάδες, που έχουν «γράψει ιστορία» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού Κιλκίς (Στάθης Λαϊδης, Ντέκο Κοπαλιάνι, Διονύσης Αβραμίδης, Αρης Κώτελης, Τιμόθεος Καρασαββίδης, Νίκος Παντελίδης).
Το «άστρο» του 19χρονου Αλέκου Τιτόπουλου έλαμψε «εκτυφλωτικά» και ο ταλαντούχος επιθετικός βρίσκεται ένα βήμα από την ένταξή του στον Κιλκισιακό.
Το πλήρες δυναμικό του ΑΟ Αγίου Αντωνίου συγκροτούσαν 24 παίκτες (δύο τερματοφύλακες, οκτώ αμυντικοί, οκτώ μέσοι, έξη επιθετικοί).
Η σύνθεση:
-Τερματοφύλακες: Νίκος Παντελίδης, Λεωνίδας Παντελίδης.
-Αμυντικοί: Γιάννης Ηλιάδης, Δημήτρης Μπουρλής, Βασίλης Μπουρλής, Χάρης Μπουρδανίκας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Τιμόθετος Καρασαββίδης, Δημήτρης Λαχανίδης, Σταύρος Αποστολίδης.
-Μέσοι: Βαλάντης Ηλίαδης, Αποστόλης Ηλιάδης, Αντώνης Ηλιάδης, Λάζαρος Δελήπαλτας, Ηλίας Σαββίδης, Γιάννης Χαριτωνίδης, Αρης Κώτελης, Δημήτρης Κελίδης.
-Επιθετικοί: Διονύσης Αβραμίδης, Ηρακλής Αβραμίδης, Ιάκωβος Νεοφυτίδης, Ντέκο Κοπαλιάνι, Αλέκος Τιτόπουλος, Στάθης Λαϊδης.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]