Λαμπρές οι εκδηλώσεις γιά τα Άγια Θεοφάνεια σε Κιλκίς και Παιονία

Γενικά /

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με την προσήκουσα λαμπρότητα και με σχετικώς καλές καιρικές συνθήκες εορτάσθηκαν στον νομό τα Άγια Θεοφάνεια.

Η φετινή «καινοτομία» είχε να κάνει με την τελετή στο Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κολυμβητική δεξαμενή των εγκαταστάσεων του αθλητικού συλλόγου και ποδοσφαιρικής «ακαδημίας» Αλέξανδρου, λόγω των έργων αναπλάσεως της περιοχής «Κήπου»-πάρκου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ, όπως και στην επακολουθήσασα καθιερωμένη στην λίμνη της Δοϊράνης.
Εκεί σημειώθηκε και ένα …ευτράπελο απρόοπτο, όταν λουόμενος κοντά στην ακτή έπιασε τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο έρριξε στα νερά ο κκ Εμμανουήλ προλαβαίνοντας τους κολυμβητές που κατά τα καθιερωμένα βούτηξαν από την ευρισκόμενη σε μεγαλύτερη απόσταση βάρκα, με επακόλουθο ο σεβασμιώτατος να …«ακούσει τα εξ αμάρξης» από τους τελευταίους.

Στην περιοχή της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων ξεκίνησε με την τελετή αγιασμού των υδάτων στην ιστορική κρήνη της κεντρικής πλατείας Θάνου Ζελέγκου Γουμένισσας, χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κκ Δημητρίου.
Ο ίδιος χοροστάτησε και στην παραδοσιακή τελετή στην γέφυρα του Αξιού, την οποία συνδιοργανώνουν οι ενορίες της Αξιούπολης και Αγίου Αθανασίου Πολυκάστρου. Φέτος στην σχετικώς χαμηλή στάθμη του ποταμού αλλά με παγωμένα τα νερά του βούτηξαν τέσσερις πιστοί.
Αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε ενδιαμέσως και στην τοποθεσία «Πλωτά», στην ανατολική όχθη του Αξιού, με διοργανωτή την ενορία Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]