Γενικά

Λαμπρές οι εκδηλώσεις γιά τα Άγια Θεοφάνεια σε Κιλκίς και Παιονία

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με την προσήκουσα λαμπρότητα και με σχετικώς καλές καιρικές συνθήκες εορτάσθηκαν στον νομό τα Άγια Θεοφάνεια.

Η φετινή «καινοτομία» είχε να κάνει με την τελετή στο Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κολυμβητική δεξαμενή των εγκαταστάσεων του αθλητικού συλλόγου και ποδοσφαιρικής «ακαδημίας» Αλέξανδρου, λόγω των έργων αναπλάσεως της περιοχής «Κήπου»-πάρκου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ, όπως και στην επακολουθήσασα καθιερωμένη στην λίμνη της Δοϊράνης.
Εκεί σημειώθηκε και ένα …ευτράπελο απρόοπτο, όταν λουόμενος κοντά στην ακτή έπιασε τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο έρριξε στα νερά ο κκ Εμμανουήλ προλαβαίνοντας τους κολυμβητές που κατά τα καθιερωμένα βούτηξαν από την ευρισκόμενη σε μεγαλύτερη απόσταση βάρκα, με επακόλουθο ο σεβασμιώτατος να …«ακούσει τα εξ αμάρξης» από τους τελευταίους.

Στην περιοχή της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων ξεκίνησε με την τελετή αγιασμού των υδάτων στην ιστορική κρήνη της κεντρικής πλατείας Θάνου Ζελέγκου Γουμένισσας, χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κκ Δημητρίου.
Ο ίδιος χοροστάτησε και στην παραδοσιακή τελετή στην γέφυρα του Αξιού, την οποία συνδιοργανώνουν οι ενορίες της Αξιούπολης και Αγίου Αθανασίου Πολυκάστρου. Φέτος στην σχετικώς χαμηλή στάθμη του ποταμού αλλά με παγωμένα τα νερά του βούτηξαν τέσσερις πιστοί.
Αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε ενδιαμέσως και στην τοποθεσία «Πλωτά», στην ανατολική όχθη του Αξιού, με διοργανωτή την ενορία Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Περισσότερα

Παρέμβαση πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων γιά επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας

Από την πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας κρίνεται στις […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]