Κοινωνία

Λαμπρές οι εκδηλώσεις γιά τα Άγια Θεοφάνεια σε Αξιό και Δοϊράνη

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με την προσήκουσα λαμπρότητα, με πλήθος κόσμου και με άσχημες καιρικές συνθήκες (καθώς φυσούσε Βαρδάρης) εορτάσθηκαν στον νομό τα Άγια Θεοφάνεια, με τις εκδηλώσεις να ξεχωρίζουν σε όλες εκείνες τις περιοχές, όπου η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού τελείται σε φυσικά γλυκά ύδατα.

Οι τελετές ξεκίνησαν με την πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του μεγάλου Αγιασμού, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίου παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

Εν συνεχεία, ο σεβασμιώτατος κκ Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην καθιερωμένη τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και Αγιασμού των υδάτων στην Δοϊράνη, με τον μοναδικό νέο που έπεσε στα νερά γιά να ανασύρει τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο έπιασε ο αστυνομικός Αχιλλέας Ξανθόπουλος από το Κιλκίς και εργάζεται στην Χαλκίδα.

Ο αστυνομικός δέχθηκε τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου ο οποίος τον συνεχάρη γιά την πίστη του, ευχόμενος συγχρόνως «ο επιφανείς Χριστός να φωτίζει τα βήματα στην πορεία της ζωής του».

Στην περιοχή της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων ξεκίνησε με την τελετή αγιασμού των υδάτων στην ιστορική κρήνη της κεντρικής πλατείας Θάνου Ζελέγκου Γουμένισσας, χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κκ Δημητρίου.

 

 

Ο ίδιος χοροστάτησε και στην παραδοσιακή τελετή στην γέφυρα του Αξιού, την οποία συνδιοργανώνουν οι ενορίες της Αξιούπολης και Αγίου Αθανασίου Πολυκάστρου.

Φέτος στην σχετικώς χαμηλή στάθμη του ποταμού αλλά με παγωμένα τα νερά του βούτηξαν οκτώ πιστοί.

Αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε ενδιαμέσως και στην τοποθεσία «Πλωτά», στην ανατολική όχθη του Αξιού, με διοργανωτή την ενορία Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]