Κοινωνία

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκινά η νέα χρονιά των Οδηγών Κιλκίς

Γιά την Κυριακή 1.11.20 προγραμματίσθηκε η έναρξη της νέας χρονιάς για το τοπικό τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Ξεκινάμε τη νέα οδηγική μας χρονιά. Μια νέα χρονιά με όραμα και στόχους για τις ομάδες μας, το τοπικό μας τμήμα και τον τόπο μας. Ο ενθουσιασμός και η πίστη στη δουλειά μας, μάς δίνουν πάντα «φτερά» και δύναμη για νέες δράσεις.

Οι οδηγικές ομάδες διακρίνονται σε «Αστέρια» (5-7 ετών), «Πουλιά» (8-11 ετών), «Οδηγούς» (12-14 ετών), «Μεγάλους Οδηγούς» (15-17 ετών).

Τα παιδιά μέσα στις οδηγικές ομάδες αποκτούν γνώσεις, ικανότητες και συμπεριφορές, που χαρακτηρίζουν έναν ενεργό, χρήσιμο και ευτυχισμένο πολίτη, που σέβεται τους συνανθρώπους του και το φυσικό περιβάλλον. Η οδηγική ζωή δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και νέους να βιώσουν τα αγαθά των συμμετοχικών δημοκρατικών διαδικασιών, αναδεικνύοντας τον Οδηγισμό σε ένα αξεπέραστο σχολείο δημοκρατικής και κοινωνικής αγωγής.

Γιά το ξεκίνημά μας αυτό, προσκαλούμε τους φίλους μας να έρθουν στην παρέα μας στις 11 το πρωί της Κυριακής 1 Νοεμβρίου 2020 στην Εστία μας, για τον καθιερωμένο Αγιασμό και, βεβαίως, πολύ παιχνίδι.
Η διεύθυνσή μας είναι γωνία Μεσημβρίας – Γ.Αργυρίου , Κιλκίς.

E-mail: [email protected]

Πληροφορίες-εγγραφές στο τηλ. 697 195 6511 (Κατερίνα Χατζησταύρου,τοπική έφορος).

Οι συγκεντρώσεις και οι δραστηριότητές μας θα γίνονται στον αύλειο χώρο της εστίας μας, ακολουθώντας τα μέτρα προστασίας και απόστασης. Όταν πιά οι καιρικές συνθήκες θα είναι αρκετά δύσκολες και δεν θα το επιτρέπουν, θα κάνουμε τις συγκεντρώσεις μέσα στην εστία, με αυστηρή χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Έχουμε δε μεριμνήσει, ώστε η εστία να είναι συνεχώς εφοδιασμένη με όλα τα απαραίτητα είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνι, αλκοολούχο διάλυμα, αντισηπτικό, χαρτομάντιλα), γιά χρήση από όλους μετά από κάθε δραστηριότητα, καθώς και για τον καλό αερισμό και καθαριότητα των χώρων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα