Κοινωνία

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία με δηλώσεις των διευθυντών

Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού ξεκίνησε την Πέμπτη 11.9.14 το νέο σχολικό έτος.
Οπως δήλωσαν στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Ραμπίδης και δευτεροβάθμιας Γεώργιος Κωνσταντινίδης, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα και στις δύο βαθμίδες.
Και οι δυο ανέφεραν, ότι δόθηκαν στους μαθητές όλα τα βιβλία καθώς και το πρόγραμμα μαθημάτων, κάνοντας λόγο γιά μηδαμινά κενά σε προσωπικό ο πρώτος και γιά μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού ο δεύτερος, που αφορούν σε μαθηματικούς, τα οποία, ομως, καλύπτονται από το υφιστάμενο προσωπικό.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντέκρουσαν τις αναφορές της ΕΛΜΕ σε σημαντικά κενά και λειτουργικά προβλήματα.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ Ο Αγιασμός στο Κιλκίς

Όσον αφορά στον Αγιασμό στο Κιλκίς, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ χοροστάτησε στις τελετές στο συγκρότημα 1ου και 6ου δημοτικών, στο συγκρότημα 3ου και 7ου δημοτικού και στο συγκρότημα 2ου γυμνασίου και 2ου λυκείου, παρουσία και του δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη.
Οι διευθυντές εκπαίδευσης παρέστησαν στις τελετές ο μεν κ. Ραμπίδης στο 4ο και στο 3ο δημοτικό, ο δε κ. Κωνσταντινίδης στο 1ο γυμνάσιο και στο συγκρότημα 2ου γυμνασίου και 2ου λυκείου.
Στην τελετή στο 1ο λύκειο και στο 2ο λύκειο παρέστη ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, ενώ ο Γεώργιος Γεωργαντάς δεν προσήλθε σε καμμία τελετή, καθώς λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή παρέμεινε στην Αθήνα.
Η τελετή στο 2ο δημοτικό πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Κολότσιου.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΟ Αγιασμός στην Παιονία

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή ευθύνης του δήμου Παιονίας ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριος τέλεσε τον Αγιασμό στην Γουμένισσα, και συγκεκριμένα διαδοχικώς στο 1ο και στο 2ο δημοτικό και στο συγκρότημα γυμνασίου και λυκείου, με παρόντα στο τελευταίο τον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη, ο οποίος παρέστη και στον Αγιασμό στο γυμνάσιο Πολυκάστρου.
Η βουλευτής Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου παρέστη στον Αγιασμό στα δημοτικά σχολεία Γοργόπης και Τούμπας, σε μία «συμβολική» όπως την χαρακτήρισε, επιλογή λόγω των προσπαθειών των τοπικών κοινωνιών γιά την συνέχιση της λειτουργίας των.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Κολότσιος, παρέστη στον Αγιασμό στο λύκειο Πολυκάστρου.

«Ο δήμος θα σταθεί αρωγός»

Με την ευκαιρία της πρώτης παρουσίας του σε τελετές Αγιασμού ο νέος δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, σε σύντομους χαιρετισμούς προς τους μαθητές, επισήμανε ιδιαιτέρως ότι η γνώση είναι δύναμη και τόνισε ότι ο δήμος Κιλκίς θα σταθεί δίπλα τους, αρωγός σε κάθε δημιουργική εκπαιδευτική προσπάθεια και θα μεριμνήσει συνολικώς γιά την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, που βρίσκονται στην διοικητική ευθύνη του.

«Αμέριστη συμπαράσταση»

Εξ άλλου, σε ενημερωτικό δελτίο γιά την παρουσία της βουλευτού Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου στις τελετές Αγιασμού στα δημοτικά σχολεία Γοργόπης και Τούμπας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…Η επιλογή της Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου να παραστεί στον Αγιασμό των δυο μικρών αυτών απομακρυσμένων σχολείων δεν ήταν καθόλου τυχαία, μιας και εκτός των άλλων είναι από τα σχολεία εκείνα που επίκειται να κλείσουν. Η παρουσία της εκεί τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της βουλευτή και όλου του ΣΥΡΙΖΑ στους ανθρώπους των μικρών κοινωνιών που μάχονται να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους και ενεργή τη νεολαία τους σε αυτόν, με το σχολείο να αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στη μάχη αυτή.
Στο τέλος των Αγιασμών η κ. Αγαθοπούλου περιηγήθηκε στους χώρους των σχολείων και ενημερώθηκε από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων και κηδεμόνων, για προβλήματα και ελλείψεις αλλά και τις μελλοντικές ενέργειες προκειμένου να παραμείνουν τα σχολεία σε λειτουργία. Τους κατέθεσε δε την πλήρη προθυμία και διαθεσιμότητά της για κάθε δυνατή βοήθεια χρειαστεί, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να εξασφαλιστεί το μέλλον των σχολείων τους».

«Με πελώρια κενά ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά» επισημαίνει η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γιά «πελώρια κενά», σε ό,τι αφορά στο προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Κιλκίς, με αφορμή την έναρξή του νέου σχολικού έτους, αποδίδοντάς τα σε υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης εξ αιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής στον τομέα της παιδείας.ΞΕΝΕΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στην σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιώργος Ξενέλλης, αναφέρονται τα εξής:
«Με ελλείψεις εκπαιδευτικών ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Χιλιάδες παιδιών αναμένεται να μείνουν χωρίς καθηγητές. Τουλάχιστον τριάντα οι κενές θέσεις καθηγητών στον νόμο Κιλκίς.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι 16.000 των κενών αφού ο υπουργός Παιδείας καθώς και ο υφυπουργός είχαν αναφέρει κατά το παρελθόν ότι οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι 19.500 με τις 14.500 να είναι από το ΕΣΠΑ, 3000 από το πρόγραμμα δημοσίων ρπενδύσεων και 2000 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η μη πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών, παρά την τεράστια μείωση προσωπικού κατά 30% από το 2009 έως το 2014 και άλλα σχετικά μέτρα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Οι 498 προσλήψεις μέσω κρατικού προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκαν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών, βιολόγων. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για την κάλυψη των κενών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση,
Διεκδικούμε:
• Μαζικούς διορισμούς και πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των αναπληρωτών.
• Ορθολογική και δίκαιη κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών με βάση τις αποφάσεις του κλάδου.
• Επαναφορά όλων των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα.
Είναι προφανές, ότι όσο η εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται και αντιμετωπίζεται με δημοσιονομικά και όχι με παιδαγωγικά κριτήρια, όσο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν σαν κύριο στόχο τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει.
Το σχολείο στο οποίο εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά μας, αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση».

Η τροχαία ενημερώνει τους μαθητές δημοτικών γιά την οδική ασφάλεια
Με αφορμή σήμερα την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, διανεμήθηκαν από ένστολο προσωπικό της τροχαίας, σε δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.
Η πρωτοβουλία αυτή που αναλαμβάνεται με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Οσον αφορά στον νομό Κιλκίς το υλικό θα διανεμηθεί στα ακόλουθα σχολικά συγκροτήματα:
Κιλκίς: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία Γουμένισσας, 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία Αξιούπολης και 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]