Πολιτική

«Οι καθαρίστριες του νοσοκομείου Κιλκίς, που έκαναν το καθήκον τους, «επιβραβεύονται» με … ανεργία!»

Συνάντηση με εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας του νοσοκομείου Κιλκίς είχε το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2020 η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, η κ.Αγαθοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις αποφάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς, γιά την εκ νέου είσοδο των εργολάβων στις υπηρεσίες της καθαριότητας, και μετά την συνάντησή μου με τις εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας του νοσοκομείου στην καθαριότητα τρία πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα:

– Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο υγείας «έκλεισαν το μάτι» στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ανοίγοντάς τις «παραθυράκι» στον νόμο. Οι διοικήσεις επιλέγουν να «πετάξουν» τους εργαζόμενους από το «παράθυρο» γιά να βάλουν από την «πόρτα» τους εργολάβους.

– Μετά τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, «ανοίγει ο δρόμος», γιά να μπορούν να επανέλθουν οι εργολάβοι και στις υπηρεσίες φύλαξης και σίτισης, με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

– Η επιλογή της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων έως τις 31/12/21, όπως της δίνεται η δυνατότητα μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, αντιστοιχεί με απόλυσή τους.

Το υπουργείο υγείας, και ο κ. Κικίλιας, πρέπει να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη, ώστε οι εργαζόμενες αυτές να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Εργαζόμενες οι οποίες με υπερβάλλοντα ζήλο αντεπεξήλθαν στον δύσκολο καθήκον τους μέσα στην πανδημία, κρατώντας το νοσοκομείο καθαρό και ασφαλές και γιά το προσωπικό και γιά τους ασθενείς, «επιβραβεύονται» με ανεργία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα