Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην αναβάθμισή του νοσοκομείου Κιλκίς

Η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς και συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων, με μέλη της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Κιλκίς, με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας και τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου.

Μέσα από μια πολύ γόνιμη συζήτηση προτεραιοποιήθηκαν τα προβλήματα, με τρόπο ώστε να θωρακιστεί το νοσοκομείο σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς και για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο.

Συζητήθηκαν διαχρονικά θέματα όπως τα κτιριακά προβλήματα, οι ελλείψεις ιατρών, η λειτουργία της ΜΕΘ και του αξονικού τομογράφου αλλά και ζητήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της πανδημίας που κυρίως οφείλονται στην έλλειψη σωστού σχεδιασμού.

Η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε, συγκεκριμένα: «Η καθυστέρηση μόνιμων προσλήψεων από τη σημερινή κυβέρνηση έχει οδηγήσει το νοσοκομείο Κιλκίς να λειτουργεί με τους μισούς από τους προβλεπόμενους ιατρούς. Καλή λοιπόν η επικοινωνία, από τους αρμόδιους, αλλά χρειάζονται και αποφάσεις, για τη στελέχωση όλων των κλινικών και των μονάδων του νοσοκομείου μας».

Η βουλεύτρια στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών και στο νεοσύστατο ιατρείο COVID 19, διαπιστώνοντας η ίδια τα όσα αναφέρθηκαν στην σύσκεψη με το σωματείο εργαζομένων.

Η κ. Αγαθοπούλου δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες τις οποίες ανακοίνωσε και στους συμμετέχοντες της σύσκεψης, εκφράζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το νοσοκομείο του Κιλκίς και για τους εργαζομένους σε αυτό. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Πρώτη μας προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι η οργάνωση του νοσοκομείου μας για το δεύτερο κύμα πανδημίας – όποτε και εάν αυτό προκύψει – αλλά και η στελέχωση και αναβάθμισή του με κλινική ΜΕΘ καθώς και η στελέχωση της παθολογικής κλινικής με ιατρικό προσωπικό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε κάνοντας συγκεκριμένες συναντήσεις το επόμενο διάστημα».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]