Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: «Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με προχειρότητα την αποσυμφόρηση των προσφύγων»

Με αφορμή τη σημερινή άφιξη περισσότερων των 1.000 προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της Ν. Καβάλας, την οποία η κοινωνία του Κιλκίς πληροφορήθηκε από τον Τύπο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου επισκέφτηκε την περιοχή και συνομίλησε με τους υπεύθυνους διαχείρισης αλλά και με εργαζόμενους της δομής.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι η προχειρότητα και η ανευθυνότητα, με την οποία η Κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα της αποσυμφόρησης της Μόριας, διότι δεν έχει προβλέψει για κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών αυτών, στις δομές που θα τους φιλοξενήσουν.

Οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν αδύνατη τη διαβίωση στις σκηνές που έχουν στηθεί, ακόμη και για λίγες ημέρες. Επιπλέον, τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης της δομής της Ν. Καβάλας είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν με την προσέλευση περισσότερων των 1000 ατόμων.

Η βουλευτής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο κέντρο φιλοξενίας, δήλωσε: «Η ΝΔ βιάστηκε να καταργήσει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, να υποβαθμίσει το ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και να λαϊκίσει κατά της μεταναστευτικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα.

Ελπίζουμε σήμερα να αντιλαμβάνεται ότι οι αυξημένες ροές δεν εξαρτώνται από το ποιό κόμμα βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας και να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που θα καταστήσουν ασφαλή και αξιοπρεπή τη διαβίωση των ανθρώπων αυτών, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Οι κάτοικοι τόσο του Κιλκίς όσο και της Παιονίας ξέρουν τί θα πει προσφυγική κρίση, αφού τόσο στην Ειδομένη όσο και στο Χέρσο και στη Ν. Καβάλα έδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης όταν το φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση. Αυτό που επιζητούν όμως από την εκάστοτε κυβέρνηση είναι ενημέρωση, αλλά και δίκαιη κατανομή των πληθυσμών αυτών ανά την Ελλάδα.

Καθιστούμε σαφές ότι δεν κάνουμε καμία έκπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι πεδίο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και λαϊκίστικης ρητορικής. Καμία ανοχή στα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα