Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: «Εκφράζει τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ η ψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη;»

Την έντονη αντίδραση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου προκάλεσε η υπερψήφιση του νομοσχεδίου γιά τις διαδηλώσεις από πλευράς πλειοψηφίας ΚΙΝΑΛ.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή της η κ. Αγαθοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Την Πέμπτη 9-7-20 ψηφίστηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου προστασίας του πολίτη, με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νομοσχέδιο αυτό ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, αναμενόμενο, διότι και τα δύο αυτά κόμματα, εν έτει 2020, εκπροσωπούν την Ελλάδα της συντήρησης, του αυταρχισμού και του λαϊκισμού.

Το παράδοξο και άκρως απογοητευτικό ήταν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο στην ουσία ποινικοποιεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του συναθροίζεσθαι, ψηφίστηκε και από την πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Δύο «γενναίες» απουσίες υπήρξαν μόνον, των Γ.Παπανδρέου και Χ.Καστανίδη, αλλά και πολλές διαμαρτυρίες από επιφανή στελέχη της παράταξης.

Είναι ιδιαιτέρως λυπηρό γιά τον προοδευτικό κόσμο αυτής της χώρας, να βλέπει την δημοκρατική παράταξη, με την πρόεδρο και τους βουλευτές της, να γίνονται η «ουρά» της ΝΔ.

Μιάς ΝΔ που «ακουμπά» με άνεση στην Άκρα Δεξιά και που την δεδομένη χρονική περίοδο προσπαθεί να σύρει μιάν ολόκληρη χώρα και όλο το πολιτικό σύστημα στον «βούρκο», που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Την επιλογή αυτή της κ. Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν την άφησε αναπάντητη. Είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του στην Βουλή:

«Στην ζωή και στην πολιτική υπάρχουν ωρισμένες κορυφαίες στιγμές, που κανείς καλείται να πάρει κορυφαίες στρατηγικές αποφάσεις, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι. Εσείς το κάνατε ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δύο φορές, και σήμερα είναι μία τρίτη.

Η πρώτη ήταν όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερνε την απλή αναλογική, και εσείς επιλέξατε, πέρα και έξω από κάθε λογική, πέρα και έξω από την λογική του κομματικού σας στενού συμφέροντος και των πολιτικών σας αναφορών, να πείτε όχι και να δώσετε «μαξιλάρι» ασφαλείας στην Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Δεύτερη κρίσιμη στρατηγική επιλογή ήταν να πάτε απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών, αν και ήσασταν η μόνη στην ηγεσία του κόμματος, που διαφωνήσατε με τις απόψεις των συντρόφων σας. Πήγατε κόντρα στις ιδέες της προοδευτικής παράταξης και να στηρίξετε την Δεξιά και την ακραία λαϊκιστική επιλογή της.

Η τρίτη επιλογή είναι τώρα, διότι όχι μόνον αποφασίζετε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο του κ.Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη, ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές ευαισθησίες του προοδευτικού χώρου, που συρρικνώνει τις συνταγματικές ελευθερίες, αλλά και σε μία δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη – αναφέρομαι στις εξελίξεις στην οικονομία, στις εξελίξεις που φέρνει η ύφεση στην κοινωνία, στη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη – επιλέγετε όχι απλώς να κάνετε τον συνήγορο του κ. Μητσοτάκη, αλλά να υπερακοντίσετε σε επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της Δεξιάς και να μιλάτε με μία πολύ «βαριά» γλώσσα για παρακράτος και διαπλοκή […] Ο καθείς και οι επιλογές του, ο καθείς άξιος των επιλογών και της μοίρας του».

Δυστυχώς, σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο γιά την χώρα, η κ. Γεννηματά και όσοι δεν αντέδρασαν στο νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης του κ. Χρυσοχοΐδη, αποφασίζουν να δώσουν χείρα βοηθείας στην Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Όλοι οι υπόλοιποι, στελέχη και μέλη του κόμματος, οφείλουν και αυτοί να λάβουν θέση. Διότι, όπως είπαμε, ο καθείς άξιος των επιλογών του και της μοίρας του, και στην πολιτική οι επιλογές είναι και αναγκαίες, αλλά και δηλωτικές ταυτότητας».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]