Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: «Καιρός ήταν να επιδοτήσετε την εργασία»

Συνεδρίασε την Τρίτη 20.10.20, στην Βουλή, η ειδική μόνιμη επιτροπή ισότητας, νεολαίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου, με θέμα «Ενεργητικές πολιτικές γιά την αντιμετώπιση της κρίσης του νέου κορωνοϊού». Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Κατά την εν λόγω συνεδρίαση μίλησε και η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την τοποθέτησή της, διαπιστώνοντας ότι είναι σημαντικό που ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ παραδέχεται, ότι σε περιόδους μεγάλης κρίσης η Πολιτεία οφείλει να χορηγεί επιδόματα στους πιό αδύναμους, θέμα γιά το οποίο λοιδορήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, όπως ανέφερε η βουλεύτρια, είναι θετικό ότι «η κυβέρνηση, επί τέλους, αποφασίζει να επιδοτήσει την εργασία, σε αντίθεση με την έως σήμερα πολιτική της που επιδοτούσε την ανεργία μέσω του προγράμματος «Συνεργασία»».

Στην συνέχεια παρέπεμψε σε δεδομένα απασχόλησης, τονίζοντας «σήμερα έχουμε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους από τους οποίους το 34,% είναι άνδρες και το 65,4% είναι γυναίκες», καθώς και ότι «οι γυναίκες, εκτός των άλλων, επλήγησαν περισσότερο και από την απλήρωτη αόρατη εργασία, ενώ είναι αυτές οι οποίες ανέλαβαν πολλαπλές ευθύνες όπως τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων».

Γιά τον λόγο αυτό ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, εάν έχει σκοπό να καταρτίσει προγράμματα με ποσόστωση φύλου, όπως συνέβη στο παρελθόν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προγράμματα με βαρύτητα στην συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε σε ερώτηση, που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την απαξίωση και την συρρίκνωση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, τονίζοντας, ότι αν η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προέλθει αποκλειστικώς από τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, περιορίζονται σημαντικά τα έσοδα του φορέα, άρα και η δυνατότητά του να υλοποιεί προγράμματα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα