Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: «Η κοινωνία δεν πτοείται από τέτοιους νόμους»

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μιλώντας την Πέμπτη 9.7.20 στην ολομέλεια της Βουλής για το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου προστασίας του πολίτη που αφορά τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ξεκαθάρισε ότι η χρονική στιγμή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν είναι τυχαία καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά:

«όλα αυτά που έχετε κάνει αλλά και όλα αυτά που σκοπεύετε να κάνετε δεν μπορείτε να τα επιβάλλετε με άλλο τρόπο, παρά μόνο με καταστολή και περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών», και συνέχισε λέγοντας πως «η αλήθεια για αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι φέρνετε βία, καταστολή και περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών και δικαιωμάτων, κάτι που καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει μετά τη Χούντα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ρόλο της αστυνομίας λέγοντας ότι «είναι δεδομένο ότι θέλετε μια αστυνομία απέναντι στον πολίτη και δίπλα στην εξουσία».

Αναφερόμενη στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης τόνισε ότι «απέναντι στην ποινικοποίηση, την τιμωρία και τις απαγορεύσεις εμείς προτάξαμε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την πρόληψη, την εκπαίδευση και την αλλαγή κοινωνικών προτύπων» ξεκαθαρίζοντας ότι η λύση είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων.

Κλείνοντας, η κ. Αγαθοπούλου, ανέφερε ότι πολλά ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα συνδέονται με τις διαδηλώσεις και τέτοιοι νόμοι δεν πτοούν και δεν φοβίζουν την κοινωνία. Το νομοσχέδιο θα ακυρωθεί στην πράξη «…θα μείνει κενό γράμμα, θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, θα φροντίσει η ίδια η κοινωνία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]