Πολιτική

Επίσκεψη E.Αγαθοπούλου στο ΕΦΚΑ: «Δεσμευόμαστε για ένα κοινωνικά δίκαιο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα»

Το τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Κιλκίς επισκέφθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη για την κοινωνική ασφάλιση.

«Ο υποτιθέμενος εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ στην ουσία είναι η διάλυση του φορέα, η λεηλάτηση της δημόσιας περιουσίας και η απαξίωση των εργαζομένων του» δήλωσε η βουλεύτρια Κιλκίς, τονίζοντας επίσης ότι είναι το τρίτο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη κατά του κόσμου της εργασίας, καθώς έρχεται σε συνέχεια του αντεργατικού νομοσχεδίου και της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Σχολίασε επίσης σκωπτικά την μεθοδολογία του κ. Χατζηδάκη με την πρόσληψη ιδιωτών golden boys με παχυλούς μισθούς αντί να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημοσίων δομών στην υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση με μόνιμο προσωπικό.

Τέλος, έκανε γνωστές στους εργαζόμενους τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην επόμενη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθούν όλοι οι αντικοινωνικοί –αντιασφαλιστικοί νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ και θα εφαρμοστεί ένα κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]