Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: «Αποτελεί “μονόδρομο” η “γενναία” στήριξη όλων των επιχειρήσεων»

Από το πολιτικό γραφείο της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ειρήνης – Ελένης Αγαθοπούλου ανακοινώθηκε, ότι την Τρίτη 9.2.20 αυτή η κατέθεσε στην Βουλή με την μορφή αναφοράς προς τον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων το κοινό δελτίο Τύπου των εμπορικών συλλόγων της ΠΕ Κιλκίς (Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πολυκάστρου, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας και Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Αξιούπολης) και του Επιμελητηρίου Κιλκίς με θέμα τα αιτήματα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, των αυταπασχολούμενων και των εμπόρων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

« … Στο κοινό δελτίο Τύπου, που δημοσιεύθηκε, αναφέρεται μία σειρά από μέτρα οικονομικής στήριξης, τα οποία θα αναστείλουν τις δυσοίωνες προβλέψεις γιά ένα μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων του νομού Κιλκίς.

Ενδεικτικά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν την διαγραφή των χρεών που προέκυψαν λόγω των υγειονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, να δοθεί μη επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις, να μην επιβάλλονται τόκοι στα δάνεια των επιχειρήσεων και να διευκολυνθεί η πληρωμή των επιταγών, να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματιών γιά όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας και να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την διάρκεια της συνάντησης της Ειρήνης – Ελένης Αγαθοπούλου με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς και με αντιπροσωπεία επαγγελματιών εστίασης, η βουλεύτρια υπογράμμισε τα μέτρα οικονομικής στήριξης, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να υπάρξει γενναιόδωρη στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και να αξιοποιηθούν όλα τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά «εργαλεία» προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η «γενναία» στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, των αυταπασχολούμενων και των εμπόρων είναι «μονόδρομος», ώστε να σωθούν οι επιχειρηματίες αλλά και οι θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση δε φαίνεται να ακούει την κοινωνία και συνεχίζει να νομοθετεί με γνώμονα την υποστήριξη των λίγων και των αρεστών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα