Πολιτική

Δ. Αγαθόπουλος: Όχι στους πληστηριασμούς της πρώτης κατοικίας

Σήμερα, 27/4/2020 και μόνο 4 ημέρες μένουν μέχρι την ημερομηνία λήξης αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Η διαδικασία απελευθερώνεται από 01/05/2020, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση της Κυβέρνησης που να την αναιρεί, αλλά ούτε και το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, που θα καλύπτει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Η κρίση που διανύουμε και φαίνεται ότι θα πλήξει δραματικά την ελληνική οικονομία αλλά και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών, απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, που είναι κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας.

Ζητούμε από την Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς να πάρει σαφή θέση και μαζί με άλλους Δήμους της χώρας να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να πιέσει την Κυβέρνηση να δώσει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους.

Οι καιροί απαιτούν γενναίες αποφάσεις και γενναία στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Να μην επιτρέψουμε να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]