Πολιτική

Δ.Αγαθόπουλος: «Καλά κρατεί και στο μικρό Κιλκίς το «πάρτυ» των κατ’ ευθείαν αναθέσεων»

Επίθεση κατά της διοίκησης του δήμου Κιλκίς για το θέμα των κατ’ ευθείαν αναθέσεων έργων εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», Δημήτρης Αγαθόπουλος.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Αγαθόπουλος αναφέρει τα εξής:
« Στις αρμοδιότητες των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, των μελών των επιτροπών αλλά και του κάθε δημοτικού συμβούλου, είναι ο έλεγχος κάθε είδους ενεργειών του δήμου, είτε αυτές είναι οικονομικής φύσης, είτε υπηρεσιακής, είτε διαχειριστικής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, με την εμφάνιση του πίνακα εσόδων – εξόδων του α’ τριμήνου του 2020 ζητήσαμε αναλυτική κατάσταση με τις δαπάνες, που αφορούσαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (covid19) από την έκτακτη επιχορήγηση προς τους ΟΤΑ.

Από τα πρώτα στοιχεία, που ήρθαν στην αντίληψή μας, είναι το γεγονός ότι, παρ’ όλη την νομική εγκυρότητα των ενεργειών της διοίκησης του δήμου, βάσει των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ ), που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, γιά κατ’ ευθείαν αναθέσεις έργων και προμηθειών, στερούνταν διαφανών διαδικασιών και δεοντολογικής πρακτικής.

Συγκεκριμένα, αναφέρομαι σε ένα επί μέρους μόνο θέμα, ως δείγμα των αντιλήψεων που διακατέχουν ωρισμένους από τους ιθύνοντες του δήμου. Γιά την προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο της οικονομικής υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία, το έργο ανατέθηκε κατ’ ευθείαν σε επαγγελματίες, που δεν είχαν καμμία σχέση με το αντικείμενο της ανάθεσης, και όχι στους καθ’ ύλην αρμοδίους που θα έπρεπε να είναι τα φαρμακεία του δήμου μας.

Παρά δε τις διαμαρτυρίες του προέδρου του ΦΣΚ, ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε των επιλογών του δήμου που δείχνει έλλειψη ευαισθησίας και αξιοκρατικών κριτηρίων.
Δυστυχώς και εδώ στο μικρό Κιλκίς δεν εκλείπουν συμπεριφορές, οι οποίες, αν μη τι άλλο, προκαλούν την τοπική κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες του τόπου μας περιμένουν άλλη συμπεριφορά και άλλη διαχείριση».-

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα