Ειδήσεις Video

Δ.Αγαθόπουλος: Ευθύνες στο δήμο και την περιφέρεια που δεν προχώρησε η ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων (Βίντεο)

Η μη εκτέλεση του έργου της ανακαίνισης των εξωτερικών ιατρείων και άλλων χώρων του νοσοκομείου Κιλκίς, με την εγκεκριμένη επιχορήγησή του από τον δήμο με το ποσό των 128.000 ευρώ απασχόλησε εκτός ημερησίας διατάξεως την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 9.3.20.

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος, υπενθυμίζοντας την επί ένα χρόνο απραξία και τον «φόρτο» εργασίας, που επικαλούνταν, όπως υποστήριξε, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

«Επί ένα χρόνο», είπε ο κ.Αγαθόπουλος, «γινόταν επίκληση φόρτου εργασίας, και αίφνης προσφάτως, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου τίθενται στην διάθεση του ιδρύματος για το συγκεκριμένο έργο».

Ο κ.Αγαθόπουλος διερωτήθηκε «τι άλλαξε, ώστε να σημειωθεί αυτή η μεταβολή, και πως η εξαγγελία του δημάρχου θα γίνει πράξη».

Η εισήγηση Δ.Αγαθόπουλου
Ειδικότερα, ο κ. Αγαθόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς σε συνεδρίασή του στις 14-3-19/ αρ. απόφ. 56, απεδέχθη την εισήγηση του πρώην δημάρχου κ. Σισμανίδη, μετά από αίτημα της διοίκησης του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς από τον Αύγουστο του 2016, και ενέκρινε χρηματική επιχορήγηση προς το Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς ύψους 128.000 για την ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου.

Η εν λόγω αναγκαιότητα προέκυψε μετά από έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών της 4ης Υγεονομικής περιφέρειας η οποία και εισηγήθηκε τις αναγκαίες τεχνικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν. Κιλκίς. Η μελέτη συντάχθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Γ.Ν. Κιλκίς και ενέκριναν στις 16-5-17 οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Η δημοπράτηση του έργου απαιτούσε την ανάληψη της ευθύνης επίβλεψης από τις τεχνικές υπηρεσίες ενός δημόσιου φορέα. Εν προκειμένω η διοίκηση του Γ.Ν. Κιλκίς απευθύνθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και του δήμου Κιλκίς για την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Και οι δύο υπηρεσίες, επικαλούμενες φόρτο εργασίας αρνήθηκαν να συνδράμουν στην υλοποίηση – δημοπράτηση του έργου με αποτέλεσμα να έχει βαλτώσει εδώ και ένα χρόνο περίπου η ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν. Κιλκίς.

Σε πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου, επί τη ευκαιρία της κοπής της πίτας στο Γ.Ν. Κιλκίς, ο δήμαρχος εξήγγειλε, και καλώς έπραξε, ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι στην διάθεση του Γ.Ν. Κιλκίς για να προχωρήσει η ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων.

Θα θέλαμε να ξέρουμε εμείς και ο λαός του Κιλκίς, τι άλλαξε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι σήμερα και στερήθηκε ο τόπος ενός αναγκαίου έργου που θα βελτίωνε την ποιότητα παροχής υπηρεσιών από το Γ.Ν. Κιλκίς. Δεδομένου ότι την αρνητική επιστολή προς την τότε Διοίκηση του Γ.Ν. Κιλκίς την υπέγραψε ο τότε αλλά και σημερινός αντιδήμαρχος των Τ.Υ του δήμου κ. Πογέλης επικαλούμενος φόρτο εργασιών.

Θα θέλαμε να ξέρουμε ποια είναι η άποψη του κ. Πογέλη και του Προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, για το αν υπάρχουν σήμερα αυτές οι δυνατότητες και γιατί όχι ένα χρόνο πριν, δεδομένου ότι οι τεχνικές υπηρεσίες είναι περισσότερο επιφορτισμένες σήμερα και με λιγότερο προσωπικό.

Εάν παρ’ολα αυτά η εξαγγελία του δημάρχου είναι μία πολιτική απόφαση την οποία θα ήθελε να υλοποιήσει, θα θέλαμε να ξέρουμε, πως αυτή θα γίνει πράξη και πότε.

Καλή η επικοινωνιακή πολιτική αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προσωπικές ευθύνες για την μη υλοποίηση του έργου, σε μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει κάποιοι να τις αναλάβουν.

Όπως επίσης, επειδή τα ερωτήματά μας τα υποβάλουμε δημόσια και δημόσια πρέπει να δοθούν οι απαντήσεις, θα θέλαμε να ξέρουμε εάν οι λόγοι του φόρτου εργασίας, που επικαλέστηκαν και οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, με υπογραφές του Νικόλαου Γρηγοριάδη και έγκριση του κ. Βεργίδη, ισχύουν και σήμερα, σε περίπτωση αδυναμίας από την πλευρά του δήμου Κιλκίς.

Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε δημόσια τις απαντήσεις και άμεση υλοποίηση των υποσχεθέντων».

Δ.Κυριακίδης: Η ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του ΓΝΣ θα προχωρήσει
Αναφερόμενος στο ιστορικό του θέματος, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, είπε, ότι ο δήμος έθεσε στην διάθεση του νοσοκομείου τις τεχνικές υπηρεσίες του, όταν οι αντίστοιχες του ίδιου νοσοκομείου και της περιφερειακής ενότητας δήλωσαν αδυναμία ανάληψης του έργου, και δεν ευθύνεται αυτός για την καθυστέρηση. Τόνισε δε, ότι, έστω και με αυτήν, το έργο θα εκτελεσθεί από τον δήμο.

Σε παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος Χριστόφορος (Άκης) Πιπερίδης τόνισε, ότι ο δήμος Κιλκίς ανέλαβε και θα εκτελέσει ένα έργο, «το οποίο θα έπρεπε να είχε αναλάβει η πολιτεία, και δεν έχει να απολογηθεί σε κανένα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα