Πολιτισμός

Αυτή η θεατρική παράσταση ήταν όντως διαφορετική

Γράφει η Ιωάννα Ρούσσου

Γράφει η Ιωάννα Ρούσσου

Μια εξαιρετική παράσταση παρακολουθήσαμε το βράδυ του Σαββάτου 7.3.15 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Κιλκίς. Μια παράσταση εντελώς διαφορετική από όσες έχουμε παρακολουθήσει έως σήμερα.

Με ερασιτέχνες ηθοποιούς που ξεπέρασαν τα όρια του επαγγελματικού θεάτρου. Μια ομάδα κωφών, τους «Βρές το, βρές το» που έπαιξαν χωρίς φωνή, αλλά μας μίλησαν μέσα από την ψυχή τους. «Άσε με να θυμηθώ» ο τίτλος του έργου. Να θυμηθώ, ότι κάποτε με αγαπούσα, να θυμηθώ ότι κάποτε με αγαπούσαν και ότι μπορώ να σηκωθώ, να ακούσω τον ρυθμό, να τον αισθανθώ και να σηκωθώ όρθιος στα πόδια μου, στα δικά μου πόδια χωρίς δεκανίκια, με την δική μου δύναμη, την δύναμη της ψυχής μου.

Διότι εν τέλει ΜΠΟΡΩ. Θαύμασα τον κόσμο τους, ίσως επειδή μη μπορώντας να ακούν τις φωνές και τα ακούσματα γύρω τους να ακούν τη δική τους φωνή, να σκύβουν μέσα τους και να βρίσκουν τις αλήθειες τους και την εσωτερική τους δύναμη. Να συνθέτουν τη δική τους μουσική, τους δικούς τους ήχους! Να επικοινωνούν με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από τη σιωπή τους. Ποιός είναι άραγε ο αληθινός κόσμος;

Πόσοι από μας τους «αρτιμελείς», τους έχοντες « λαλιά και ακοή», μπορούμε να ακούσουμε και να μιλήσουμε με τη ψυχή μας και όχι με τη λογική του νου. Σήμερα μας έδωσαν ένα δείγμα για το τι σημαίνει η δύναμη της σιωπής. Μια τεράστια δύναμη που κατέκλυσε την αίθουσα. Η φωνή των παιδιών μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας κωφών, μας φώναξε δυνατά ότι αν θέλουμε όλα τα μπορούμε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τη δύναμή σας, για την ελπίδα που μας δώσατε, για τον ήχο που «άγγιξε» τις καρδιές μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]