Αγροτικά

Αυξημένη η πιθανότητα πίεσης στις τιμές του σκληρού σιταριού

Αυξηµένη είναι η πιθανότητα να πιεστούν οι τιµές στο σκληρό σιτάρι καθώς θα πλησιάζουµε προς τον Αύγουστο, σύµφωνα µε έγκυρους αναλυτές, αν και ακόµα δεν έχουν γίνει εµφανή τα σηµάδια στην αγορά µας από τις διορθώσεις των ευρωπαϊκών δεικτών.

Οι παραγωγοί για να προλάβουν υπερπροσφορά και χαµηλές τιµές αρχίζουν να ελευθερώνουν τις αποθήκες. «Κάτω από τριάντα λεπτά το κιλό σιτάρι δεν φεύγει από τις αποθήκες», τονίζει στην «Agrenda» ο Χρήστος Γκόντιας, από το Φωτολίβος ∆ράµας, παραγωγός και πρόεδρος 5 οµάδων παραγωγών στο νοµό, για βαµβάκι, καλαµπόκι, ηλίανθο, σκληρό και µαλακό σιτάρι. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιµά ότι θα ανεβαίνει η τιµή και ίσως θα ξεπεράσει τα 30-35 λεπτά το κιλό. Την ίδια εκτίµηση κάνει και ο παραγωγός Αντώνης Αντωνιάδης από τα Φάρσαλα, ο οποίος σηµειώνει ότι έως και τον Σεπτέµβριο υπάρχουν περιθώρια καλύτερων τιµών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]