Πολιτισμός

«Το αλάτι της γης» με Μ.Καλιοτζίδη και «Αργοναύτες» Κιλκίς


«Παράθυρο» στην πανελλήνια προβολή «ανοίγει» η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» με την συμμετοχή επίλεκτου χορευτικού συγκροτήματός της, πλαισιωμένου από εκλεκτούς καλλιτέχνες, στην κορυφαία εκπομπή ανάδειξης του ελληνικού τραγουδιού «Το αλάτι της γης», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ, σε επιμέλεια και παρουσίαση του καταξιωμένου μύστη των μουσικών παραδόσεών μας, δημοσιογράφου λαογράφου, παραγωγού και σκηνοθέτη Λάμπρου Λιάβα.

Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικοδιδάσκαλο, λυράρη και τραγουδιστή Μιχάλη Καλιοντζίδη, με την τεράστια προσφορά στον χώρο των μουσικοχορευτικών παραδόσεων του Πόντου.

Ειδικότερα συγκρότημα του τμήματος επιδείξεων των «Αργοναυτών» με την συνοδεία του Μιχάλη Καλλιοντζίδη, πλαισιωμένου από ομάδα μαθητών του, μεταξύ των οποίων και ο άξιος εκπρόσωπος των νεωτέρων γενεών ζηλωτών της ποντιακής Μούσας Στάθης Πορφυρίδης, θα εμφανισθεί στην εν λόγω εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Κυριακή 15.3.15, από την 1 έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ
Φιλοξενούμενοι του Λάμπρου Λιάβα θα είναι ακόμη, από πλευράς «Αργοναυτών» η πρόεδρος Δέσποινα Καραμπίδου και ο χοροδιδάσκαλος Κώστας Νικολαΐδης.

Συμμετέχουν, επίσης, οι λυράρηδες Δημήτρης Ξενιτόπουλος, Γιώργος Μωυσιάδης και Χρήστος Καλιοντζίδης (γιός του Μιχάλη), από την Θεσσαλονίκη και Ηλίας Αβραμίδης και Λάμπης Μουρούζης από την ΑΘήνα, όλοι μαθητές του Μιχάλη Καλιοντζίδη.

Ακόμη οι Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο και ο Γιώργος Γευγελής στο νταούλι.

Εξ άλλου, εκτός από αυτό τον «Αργοναυτών», θα εμφανισθεί και συγκρότημα του χορευτικού ομίλο «Σέρρα».
Σημειώνεται, ότι «Οι Αργοναύτες» είναι ο πρώτος σύλλογος εκτός λεκανοπεδίου Αττικής ή, αλλιώς, ο πρώτος περφερειακός σύλλογος Ποντίων, που δίνει το «παρών» στην συγκεκριμένη εκπομπή.

Εύσημα «Αργοναυτών» στον Μ.Καλιοντζίδη

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» εκφράζει και δημοσίως τις πλέον θερμές ευχαριστίες του προς τον σπουδαίο μουσικοδιδάσκαλο, λυράρη, τραγουδιστή και γενικώς συνεπή θεματοφύλακα των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών παραδόσεων του ποντιακού Ελληνισμού
ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΙΟΝΤΖΙΔΗ
για την ιδιαιτέρως τιμητική για εμάς απόφασή του να τον πλαισιώσει ο σύλλογός μας στην αφιερωμένη σ’ αυτόν εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Το αλάτι της γης», σε επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, με ώρα έναρξης 1 μετά το μεσημέρι, και έως τις 3.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο μας δίνει «φτερά» να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, ενθουσιασμό και συνέπειατην, βάσει καταστατικής επιταγής, προσπάθειά μας να κρατούμε «ζωντανές» και αναλλοίωτες τις πολιτιστικές παραδόσεις του Πόντου.

Οι «Αργοναύτες» ευχαριστούν

Η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» εκράζει και δημοσίως τις πλέον θερμές ευχαριστίες της προς:
-Τον Λάμπρο Λιάβα παραγωγό και παρουσιαστή της περιεκτικής τηλεοπτικής εκπομπής γιά τις ελληνικές μουσικοχορευτικές παραδόσεις «Το αλάτι της γης» (ΝΕΡΙΤ, κάθε Κυριακή 13.00-15.00), γιά την τιμητική πρόσκλησή του προς τον σύλλογό μας, ως του πρώτου προερχόμενου από την περιφέρεια συλλόγου που συμμετέχει σ’ αυτήν.
-Τους λυράρηδες Στάθη Πορφυρίδη, Δημήτρη Ξενιτόπουλο, Γιώργο Μωυσιάδη, Χρήστο Καλιοντζίδη, Ηλία Αβραμίδη και Λάμπη Μουρούζη και τους οργανοπαίκτες Κώστα Φιλιππίδη (λαούτο) και Γιώργο Γευγελή (νταούλι) γιά την εκ μέρους των υποδειγματική πλαισίωση του χορευτικού συγκροτήματός μας στην ανωτέρω εκπομπή.
-Το χορευτικό συγκρότημα του ομίλου «Σέρρα», γιά την συμμετοχή του και την κοινή με το δικό μας παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Πόντου.
-Όλους ανεξαιρέτως τους τεχνικούς συντελεστές της παραγωγής της εν λόγω εκπομπής.

https://www.youtube.com/watch?v=VDc-z1zyQQY&fb_action_ids=10152716332138059&fb_action_types=og.shares&fb_source=other_multiline&action_object_map=[1079906088702227]&action_type_map=[%22og.shares%22]&action_ref_map=[]

Περισσότερα
Δείτε ακόμα