Πολιτισμός

Αφιερωμένο στον βοτανικό κήπο Κρουσίων το φετινό 13ο «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα»

Γιά δωδέκατη χρονιά και δέκατη τρίτη φορά ο σύλλογος Κιλκισιωτών Αθηνών και περιχώρων διοργανώνει το θεσμικό «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα».
Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9.11.14 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Αγίο Δημητρίου Πειραιώς (Α.Δημητρίου 55), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
10.30: Προσέλευση
11.00: Έναρξη
11.10: Χαιρετισμοί – ομιλίες

• Χαιρετισμός του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Συμεώνος Παπαδόπουλου
• Οπτικοακουστική παρουσίαση του ΒΒΚΚ από την δρα Ελένη Μαλούπα, διευθύντρια φυτικής παραγωγής
Β. Ελλάδος γεωργικού οργανισμού «Δήμητρα»

12:30 Προβολή βίντεο του ΒΒΚΚ.
12:45 Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
13:15 Προσφορά μικροεδεσμάτων και αναψυκτικών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων του ΒΒΚΚ από αρωματικά φυτά.
Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η
Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία» και οι Μακεδονικές Ομοσπονδίες Αττικής.
Συγκοινωνίες:
Μετρό, γραμμή 2, Άγιος Αντώνιος-Ελληνικό, στάση Δάφνη, 400 μέτρα από το δημαρχείο.
Λεωφορείο: Νο. 103, στάση δημαρχείο.

Ο Βαλκανικός βοτανικός κήπος Κρουσίων
Ο βαλκανικός βοτανικός κήπος Κρουσίων (Β.Β.Κ.Κ.) είναι ένας από τους νεώτερους κήπους της Ευρώπης. Βρίσκεται μέσα σε φυλλοβόλα δρυοδάση του Μαυροβουνίου της οροσειράς των Κρουσίων. Η οροσειρά των Κρουσίων με εκτεταμένο δίκτυο βατών δασικών δρόμων, έντονες ορεογραφικές αντιθέσεις, πυκνή βλάστηση και πυκνό δίκτυο ρεμάτων και χαραδρών φιλοξενεί μια πλούσια χλωρίδα που περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.072 φυτικά taxa (είδη και υποείδη).
Κοντά στο ΒΒΚΚ υπάρχουν σημαντικές περιοχές του δικτύου «Φύση 2000», όπως το όρος Κερκίνη ή Μπέλλες, οι υγροβιότοποι στις λίμνες Κερκίνη και Δοϊράνη, αλλά και ο οργανωμένος ξενώνας «Κρούσια» στην Ποντοκερασιά, με αξιοθαύμαστη θέα.
Στο ΒΒΚΚ θα συναντήσετε φυτά που ανθίζουν όλες τις εποχές του χρόνου. Από τα τέλη του Χειμώνα, όλο και περισσότερα φυτά ανθίζουν, με αποκορύφωμα το τέλος της Ανοιξης. Ανακαλύψτε τα μέσα από διαφορετικές διαδρομές περιήγησης που περιλαμβάνουν βραχόκηπους, αργυρόχρωμους, φαρμακευτικούς και αρωματικούς κήπους, καταρράκτες, μικρές λίμνες, ρυάκια, διαμορφωμένα μονοπάτια, λιβάδια και δασικές εκτάσεις.
Οι πινακίδες πληροφόρησης σας προσφέρουν γνώσεις και αποκαλύπτουν μυστικά των φυτών. Τα παγκάκια, οι κρήνες, τα κιόσκια, το παρατηρητήριο και το τζάκι του χώρου συνάντησης, προσφέρουν δυνατότητα ανάπαυσης, αναψυχής και περισυλλογής.
Οργανωμένες επισκέψεις από πολίτες, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς – κατόπιν συνεννόησης – μπορούν να αναπτύξουν δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους χώρους του ΒΒΚΚ ή/και να επωφεληθούν από τα περιβαλλοντικά προγράμματα του κήπου (περιβαλλοντικά παιχνίδια, περιβαλλοντικό μονοπάτι, μελέτες πεδίου, οργανωμένες ξεναγήσεις).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]