Αθλητισμός

Ο Αετός Κιλκίς «κτίζει» το νέο «οικοδόμημα» στα τμήματα υποδομής


Μπορεί σε επίπεδο «προσθήκης», κοινώς «βιτρίνας», να διέρχεται περίοδο ύφεσης μετά την «λάμψη» των αρχών της δεκαετίας του ’10, όταν και συμμετέσχε επί τρεις χρονιές στο πρωτάθλημα γ’ εθνικής κατηγορίας.
Ομως, σε ό,τι αφορά στο «βάθος» και το «πλάτος» του έμψυχου δυναμικού του ο Αετός Κιλκίς «σφύζει» από ζωή και μέλλον, έχοντας ξεκινήσει όχι απλώς την «ανακαίνισή» του ήδη υπάρχοντος αλλά και την «ανέγερση» ενός νέου καλαθοσφαιρικού «οικοδομήματος» με νέα αξιόπιστα και φερέγγυα υλικά.
Ο σύλλογος του Κιλκίς δίνοντας συνέχεια στην παράδοση, την οποία δημιούργησε από τις αρχές-αρχές της δεκαετίας του ’80 ως τμήμα του ΓΑΣΚ, και την οποία ενίσχυσε μετά την ίδρυσή του το 1999, έχει οργανώσει κατά υποδειγματικό τρόπο το «φυτώριό» του, εντός του οποίου λειτουργούν τμήματα όλων ανεξαιρέτως των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων, μικρών προπαίδων-μικρών προκορασίδων, προπαίδων-προκορασίδων, μικρών προπαίδων-μικρών προκορασίδων, πολύ μικρών προπαίδων-πολύ μικρών προκορασίδων καθώς και τμήματα νηπίων) που καλύπτουν τις ηλικίες από πέντε μέχρι δεκαπέντε ετών.

Επίσης ήδη έχουν συγκροτηθεί και τμήματα εφήβων και νεανίδων, που καλύπτουν τις ηλικίες 16-19 ετών.
Σε όλα τα τμήματα δραστηριοποιούνται πάνω από 180 αθλούμενα μέλη και αθλητές, με έδρα το κλειστό γυμναστήριο του δευτέρου γυμνασίου Κιλκίς, το οποίο κτίσθηκε στο σημείο όπου κάποτε υπήρχε το κατασκευασθέν λίγο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο σκεπαστό γήπεδο αθλοπαιδιών (ανοικτό γήπεδο καλυπτόμενο απλώς από ένα υπόστεγο) του τότε οκταταξίου γυμνασίου Κιλκίς, όπου «φυτεύθηκαν» οι πρώτοι «σπόροι» από τους οποίους προέκυψε το καλαθοσφαιρικό «δένδρο» του Κιλκίς (σ.σ.: Υπενθυμίζεται με την ευκαιρία η ηθική υποχρέωση της τοπικής δημοτικής αρχής και της τοπικής διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δοθεί σ’ αυτό το όνομα του «γενάρχη» του καλαθοσφαίρου στο Κιλκίς αείμνηστου καθηγητή φυσικής αγωγής Κωνσταντίνου Πιπεροπούλου).
Οι προπονήσεις διεξάγονται με την επίβλεψη των προπονητών Δημήτρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Κασιμίδη και Αντώνη Γκουντινά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή τις ώρες 7-10.30μμ, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 3-10.30μμ και κάθε Σάββατο 9π.μ.-4μμ.
Υπεύθυνος έφορος λειτουργίας του τμήματος είναι ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Νίκος Θεογιάννης, μέλος της πρώτης ομάδας, η οποία, ξεκινώντας το 1980, καθιέρωσε το άθλημα στο Κιλκίς: «Γιά να κτισθεί ένα ισχυρό και ανθεκτικό οικοδόμημα», δήλωσε στην «Η» ο κ. Θεογιάννης, «αποτελούν βασική προϋπόθεση τα ισχυρά και ακλόνητα θεμέλια.
Και αυτήν την στιγμή διανύουμε την φάση της θεμελίωσης ενός νέου «οικοδομήματος», έχοντας όνειρο, σκοπό, ελπίδα και πίστη να το κάνουμε, όχι απλώς να αντέξει στον χρόνο, αλλά να αποτελέσει την βάση του Αετού από όπου θα ξεκινά κάθε πορεία προς επιτυχίες και διακρίσεις. Με άλλα λόγια είναι λογικό να ρίχνουμε τώρα όλο το βάρος στο «φυτώριο», ώστε σύντομα να είναι σε θέση ο σύλλογος να επιδιώξει ό,τι καλύτερο και στον αγωνιστικό τομέα.
Αλλωστε η συστηματική «καλλιέργεια» ενός αθλήματος είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος γιά την αδιάκοπη ύπαρξή του και την λειτουργία των φορέων τους ακόμη και στους πιό δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς».
Στην λειτουργία των τμημάτων υποδομής έχει ενεργό συμμετοχή και ο πρόεδρος του Αετού Γιώργος Στεφούδης, ένα ακόμη από τα ιστορικά στελέχη που καθιέρωσαν την συλλογική μορφή του καλαθοσφαίρου στο Κιλκίς:
«Αποτελεί νομοτελειακό κανόνα», τόνισε με την σειρά του «η παρακμή μιάς ομάδας και η πτώση της στην αφάνεια, όταν η λειτουργία της δεν βασίζεται στην υποδομή της. Η κατασταλαγμένη πείρα εικοσιπέντε ετών μας οδήγησε στην επιλογή της αναδιοργάνωσης της «ακαδημίας» κατά τρόπο που ο σύλλογος να στηρίζεται αποκλειστικώς στις δικές του δυνάμεις και να πατεί γερά κάθε φορά, που οι συνθήκες θα είναι «ώριμες» γιά επιδίωξη αγωνιστικών διακρίσεων.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]