Ο Αετός Κιλκίς «οικοδομεί» πάνω σε στέρεες βάσεις το καλαθοσφαιρικό μέλλον του

Αθλητισμός /


Αυτό κατέδειξε η παρουσία του συλλόγου του Κιλκίς στην διοργάνωση ηλικιακών κατηγοριών της Ελληνικής Καλαθοσφαιρικής Ακαδημίας η Greek Basketball Academy (GBA), της οποίας οι αγώνες διεξήχθησαν γιά τέταρτη συνεχή χρονιά, από ιδρύσεώς της, και γιά πρώτη στις εγκαταστάσεις του «Ατέρμονα», στον Α.Παντελεήμονα από το Σάββατο 3 έως και την Δευτέρα 5.1.15.
Την GBA ίδρυσαν οι σπουδαίοι άσσοι του ελληνικού ποδοσφαίρου Δημήτρης Διαμαντίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κώστας Χαραλαμπίδης και ο κιλκισιώτικης καταγωγής (από τα Μ.Λιβάδια) Νίκος Χατζηβρέττας, και ο Αετός συγκαταλέγεται στους συλλόγους που συνεργάζονται στενά μαζί της.
Οι Παπαδόπουλοι και Χατζηβρέττας έδωσαν το «παρών» στον Ατέρμονα, προσφέροντας στα καλαθοσφαιρικά «βλαστάρια» του Αετού, άλλων συλλόγων και τμημάτων υποδομής της GBA την θαυμάσια εμπειρία της κατ’ ευθείαν συζήτησης με ινδάλματά τους, που τίμησαν διεθνώς το ελληνικό καλαθόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.
Ο Αετός συμμετέσχε στην διοργάνωση της GBA με τις ομάδες παμπαίδων (14 και 15 ετών) και προπαίδων (11, 12 και 13 ετών).
Και τα δύο συγκροτήματα διακρίθηκαν γιά την αγωνιστικότητά τους και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, σε μία πανηγυρική επαλήθευση του ποιοτικού έργου, το οποίο επιτελείται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Στους αγώνες παμπαίδων ο Αετός κατέλαβε την τρίτη θέση, πίσω από τον Κεραυνό Λαρίσης και την δεύτερη ομάδα της GBA, με τα εξής αποτελέσματα:
Αετός – GBA 1 58-44
Αετός – GBA 2 41-43
Κεραυνός – Αετός 81-89
Αετός – GBA 42-41

Στους αντίστοιχους των προπαίδων το συγκρότημα του Κιλκίς κατετάγη δεύτερο με ήττα στον τελικό από το αντίστοιχο της Λαρίσης, με 42-36.
Σ’ αυτόν έφτασε με τα εξής αποτελέσματα:
Αετός – GBA 2 104-17
Κεραυνός – Αετός (προημιτελικός αγώνας) 65-74
GBA 1 – Αετός 53-63
Αετός – Ατρόμητοι (πρώην δήμου Γαλλικού) 51-15
Ολοι οι αθλητές του συλλόγου δέχθηκαν τα εύσημα τόσο των ιθυνόντων της GBA όσο και των υπολοιπων ομάδων γιά την συνολική «εικόνα» που παρουσίασαν.

Οι συνθέσεις:
Παμπαίδες (προπονητής Γιάννης Κασιμίδης): Κυριάκος Πετανίδης, Αναστάσιος Μακούλης, Γιώργος Σαββίδης, Στάθης Τσαρίδης, Θωμάς Γκαντίδης, Θόδωρος Νικολαϊδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντώνης Βούτσκογλου, Αρης Κολιαδήμος
Προπαίδες (προπονητής Αντώνης Γκουντινάς): Νίκος Αμοιρίδης, Χρυσόστομος Σιδηρόπουλος, Ευθύμης Πουλτουρτζίδης, Ορέστης Βλαχονάσιος, Βασίλης Θεογιάννης, Γιώργος Λυρτζής, Νίκος Ιωσηφίδης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Γιάννης Μελετιάδης, Αλέξανδρος Στεφούδης.

Περισσότερα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]