Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ενότητα της Ν.Δ.»

Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην παράταξη μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων δεν απειλεί την ενότητά της, διεμήνυσε από το Κιλκίς ο εκ των υποψηφίων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της εδώ περιοδείας του την περασμένη Κυριακή 18.10.15.

Την ημέρα την αφιερωμένη στην μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη του Κιλκίς στις εκδηλώσεις στης οποίας παρευρέθη ο Βορειοελλαδίτης στην καταγωγή (από το Αμύνταιο Φλωρίνης) πολιτικός και βουλευτής της Β’ Αθηνών από επιλογή όπως δήλωσε στον «Μαχητή» επιθυμώντας να καταδείξει όπως ανέφερε την σημασία γιά την δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Παραλλήλως είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με τις δημοτικές αρχές των δήμων Κιλκίς και Παιονίας και να ενημεωθεί από τους δημάρχους Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και αυτοδιοικητικά στελέχη αντιστοίχως γιά τα προβλήματα της περιοχής αλλά και να ανταλλάξει απόψεις γιά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και ευρύτερα στην χώρα μας.

Γιά τα θέματα αυτά είχε την δυνατότητα να συζητήσει και με πολίτες του Κιλκίς σε ψυχαγωγικό στέκι της πόλης του Κιλκίς αναφερόμενος και σε επί μέρους ζητήματα, όπως γιά παράδειγμα, τα αγροτικά, επισημαίνοντας τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις της ΝΔ αλλά και όλων των υποψηφίων προέδρων με τις προτεινόμενες «φορομπηχτικές» προτάσεις της κυβέρνησης στην φορολόγηση των αγροτών αλλά και στα θέματα ασφάλισής των.

Ειδική ενημέρωση είχε και γιά ένα ακόμη σημαντικό θέμα της περιοχής μας, και συγκεκριμένα του δήμου Παιονίας, το μεταναστευτικό και τις συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή εξόδου των από την χώρα μας την Ειδομένη.

Σε ό,τι αφορά στα της παρατάξεώς του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την αναγκαιότητα της αναγέννησης και ανασυγκρότησής της προκειμένου να επιτελέσει αποτελεσματικότερα το σημαντικό, με βάση τα κυβερνητικά τεκταινόμενα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντιπολιτευτικό της έργο, αλλά και την μετέπειτα κυβερνητική της προοπτική.

Ιδιαιτέρως καθησυχαστικός υπήρξε σε σχέση με την προοπτική διατάραξης της ενότητας της ΝΔ με αφορμή τις διαδικασίες γιά την εκλογή νέου προέδρου.

Οι φιλικές σχέσεις μεταξύ και των τεσσάρων υποψήφιων, ο τρόπος της μέχρι τώρα πρώθησης της υποψηφιότητάς τους καταδεικνύουν όπως τόνισε ότι όχι μόνον δεν τίθεται θέμα διάσπασης της παράταξης αλλά τουναντίον θα λειτουργήσει ευεργετικά γιά την εμπέδωση περαιτέρω της δημοκρατίας στο εσωτερικό της.

Σε ερώτημα του «Μ» κατά πόσον είναι έτοιμος να συγκρουσθεί με ισχυρά ιδιωτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα της ΝΔ προκειμένου να προχωρήσει στις βασικές πολιτικές επιλογές ενός «συντηριτικού» κόμματος δηλαδή την διαμόρφωση ενός μικρότερου, αποτελεσματικότερου πραγματικά κοινωνικά ευαίσθητου αλλά και λιγότερο δαπανηρής δημόσιας διοίκησης και την ουσιαστική ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Αρχή άνδρα δείκνυσι», υπενθυμίζοντας την πάση και την πρακτική του σε κοινοβουλευτικού επίπεδο αλλά κυρίως κατά την τέλεση των καθηκόντων του στα υπουργικά του καθήκοντα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Υγείας με μεταρρυθμιστικές δράσεις και επιλογές προς και τις δύο κατευθύνσεις.

Το ίδιο θετικός υπήρξε και στο ερώτημα το αν θα πρέπει η ΝΔ ως παράταξη να υιοθετήσει την λογική της ύπαρξης τάσεων στο εσωτερικό της, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί δύναμη δημοκρατικότητας στο εσωτερικό της και προοπτική πλειοψηφίας στην κοινωνία, ώστε να κυβερνήσει στο άμεσο μέλλον.
Τέλος, σημειώνεται, ότι ειδική και ενδελεχή ενημέρωση είχε ο κ. Γεωργιάδης και από μέρους του κ. Γκουντενούδη και γιά το μείζον θέμα του μεταναστευτικού, που λόγω ειδικών συνθηκών συνδέεται άμεσα με την περιοχή της Ειδομένης σημείο εξόδου από την χώρα μας, όλων όσων προσφύγων και μεταναστών εισέρχονται σε αυτή.

Μαλιστα από μέρους του κ. Γεωργιάδη υπήρξε δέσμευση γιά παρέμβασή του στον αρμόδιο Έλληνα επίτροπο της Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να βρεθεί τρόπους χρηματοδότησης και του δήμου Παιονίας από τα 470 εκατομμύρια ευρώ που δίδονται στην χώρα μας σε βάθος εξαετίας γιά την καλύτερη αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας