Άδοξη ήττα της ΚούΠα στην Μεσοποταμιά Καστοριάς

Αθλητισμός /

Την μέχρι στιγμής πιό άδοξη ήττα της στο καλαθοσφαιρικό πρωτάθλημα ε΄ ομίλου γ΄ εθνικής κατηγορίας υπέστη η ΚΟΥΠΑ Κιλκίς στην Μεσοποταμία Καστοριάς, υποκύπτοντας στον τοπικό ΠΑΟΚ με 68-63, εκεί που με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου διατηρούσε το προβάδισμα και έδειχνε ότι έλεγχε τον ρυθμό και την εξέλιξη του αγώνα.

Δυστυχώς, κατά το εν λόγω διάστημα η ομάδα του Κιλκίς έκανε τόσα μαζεμένα λάθη («πουλήματα», αμυντικές ολιγωρίες, κακές ή βεβιασμένες τελικές προσπάθειες), όσα δεν είχε κάνει… σε όλα τα προηγούμενα δεκάλεπτα μαζί, ουσιαστικώς… «δωρίζοντας την νίκη στην γηπεδούχο!

Κι όμως, η «εικόνα» της ΚΟΥΠΑ από την έναρξη και για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν προδίκαζε μία τέτοια οδυνηρή εξέλιξη.

Χαρακτηριστικό το δεύτερο δεκάλεπτο, κατά το οποίο το κιλκισιώτικο συγκρότημα, προκάλεσε… «ασφυξία» στο γηπεδούχο με την εκπληκτική άμυνά του, έχοντας δεχθεί μόλις… οκτώ πόντους, και έφτασε να προηγηθεί με διαφορά ακόμη και δέκα πόντων, πριν «κλείσει» το πρώτο ημιχρόνιο προηγούμενο με 33-27.

Επί πλέον, διατήρησε το προβάδισμα και στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας αντιμετωπίσει επαρκώς την αντίδραση του αντιπάλου του.

Στην περίπτωση μπορεί να γίνει λόγος περί απρόσμενου αγωνιστικού «βραχυκυκλώματος», γιά το οποίο δεν υπάρχει λογική εξήγηση.

Παραμένει δε η αίσθηση του ότι η ΚΟΥΠΑ μπορεί να «πάει» πολύ καλύτερα, από ό, τι έχει δείξει μέχρι στιγμής.

Η σύνθεση:
Σ. Παπαδόπουλος 9 (1 τρ.), Μιροσάβιτς 2, Γ. Θεοδωράκος 8 (1 τρ.), Ημερίδης 18 (3 τρ.), Ακριτίδης 16, Πιπερτζής 3 (1 τρ.), Σιδηρόπουλος 6, Φιλιππίδης 1.

Τα πλήρη αποτελέσματα
Αρετσού Καλαμαριάς – Ιωνικός Ιωνίας 66-59
Άθλος Αλεξάνδρειας – Πιερικός Αρχέλαος 70-83
Εθνικός Κοζάνης – ΜΕΝΤ 81-108
ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας – ΚούΠα Κιλκίς 68-63
Καστοριά – Όλυμπος 69-76
Δεν αγωνίσθηκε ο ΓΑΣ Μελίκης

Η βαθμολογία
1. Αρετσού Καλαμαριάς 12
2. ΜΕΝΤ 11
3. Όλυμπος 11
4. Ιωνικός Ιωνίας 10
———————————
5. ΚουΠα Κιλκίς 10
6. Πιερικός Αρχέλαος 9
7. Άθλος Αλεξάνδρειας 9
8.. ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 9
9 Εθνικός Κοζάνης 9
10. Καστοριά 8
11.Μελίκη 7

Η επόμενη αγωνιστική (27.11.22)
Πιερικός Αρχέλαος – Αρετσού Καλαμαριάς
ΜΕΝΤ – Άθλος Αλεξάνδρειας
Ιωνικός Ιωνίας – ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας
ΚούΠα Κιλκίς – Καστοριά
Όλυμπος – Μελίκη
Δεν αγωνίζεται ο Εθνικός Κοζάνης

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 27.11.22, 17.00, ΚΟΥΠΑ Κιλκίς – ΑΣ Καστοριάς.

Περισσότερα

«Τετράδα» γιά περισσότερα

Εθνικός Αξιουπόλεως, έτος ιδρύσεως 1946. Πάικο Γουμένισσας, έτος ιδρύσεως 1950. Κιλκισιακός, έτος ιδρύσεως 1961. ΑΕ Πολυκάστρου, έτος ιδρύσεως 1968, με […]

Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]