Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών

Από τα τέλη του Σεπτέμβρη έως τα τέλη του Οκτώβρη θα «τρέξουν» οι πληρωμές βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Δημήτρης Μελάς.

Ελπίζουμε η σχετική εξαγγελία να μην έχει την αξιοπιστία παλαιοτέρων, όπως γιά παράδειγμα του μη υπηρεσιακού υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη που εκδόθηκαν μάλιστα δύο φορές, επί κιλκισιώτικου και θεσσαλονικιώτικου εδάφους αλλά και υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΠΕΚΕΠΕ λίαν εσχάτως τηλεφωνικώς στον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς διότι τότε …«καήκαμε».

Όχι εμείς αλλά οι περίπου 650(!) βιοκαλλιεργητές του νομού μας, που βιώνουν μιάν ίσως ευρωπαϊκή πρωτοπορία να είναι ενταγμένοι σε πεντετές πρόγραμμα βιοκαλλιέργειας από το 2011-12, το οποίο θα λήξει εφέτος και δεν έχουν «δει» ακόμη το χρώμα του χρήματος!

Βεβαίως, γιά να είμαστε και απολύτως δίκαιοι, η αργοπορία οφείλεται σε ένα μέρος και στους ίδιους, λόγωτων αλλαγών που επιζητούν κατά καιρούς, όμως ακόμη κι έτσι τόση καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

Πώς μετά να μην σκέπτονται νομικούς τρόπους διεκδίκησης των επιδοτήσεων;

Περισσότερα

Εύκολο… να μετρηθούν

Μέγα το πλήθος κατά την ομιλία Κασσελάκη στο Κιλκίς. Το πλήθος… των αστυνομικών συνοδείας και των υποψηφίων ευρωβουλευτών! Το άλλο […]

Επιλογές ποιότητας

Το πλέον βασικό από τα ζητούμενα, σε ό,τι αφορά στην ζωή πολιτών στις μικρές κοινότητες, είναι η ποιότητά της. Και […]

Δείτε ακόμα