Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Tέλος τα λόγια, δράση ΤΩΡΑ

Καθημερινώς πληθαίνουν οι αναφορές ή επισημάνσεις ή καταγγελίες πολιτών στην στήλη, που αναδεικνύουν την οξύτητα του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα, και δη τα σκυλιά.

Το κακό είναι, ότι εσχάτως ακούγονται ολοένα και περισσότερες φωνές, που προειδοποιούν γιά κίνδυνο πρόκλησης ανθρωπονοσημάτων οφειλομένων σε σκύλους, κάνοντας λόγο γιά ήδη εμφανισθέντα κρούσματα.
Τούτο σημαίνει, ότι μετά τις συσκέψεις επί συσκέψεων και λόγους επί λόγων ήλθε η ώρα της δράσης και μάλιστα άμεσης και αποτελεσματικής.

Ό,τι αποφάσεις έχουν ληφθεί αρμοδίως θα πρέπει να τεθούν αμέσως σε εφαρμογή, με την προτροπή, αν χρειάζεται, να ληφθούν και νέες ακόμη πιό ριζοσπαστικές και παντί τρόπω εκτελεστέες.

Και ας μην «κωλώσουν» οι αρμόδιες αρχές και φορείς σε αντιδράσεις μιάς ελάχιστης μειοψηφίας κάποιων, που τους αρέσει να «παίζουν» με τα «παιχιά λόγια», όπως αναφέρονται σε περιβαλλοντικές και φιλοζωικές ευαισθησίες, διεκδικώντας το «μονοπώλιο» και την «αποκλειστικότητα» γι’ αυτές αλλά…«στρουθοκαμηλίζουν», όταν έρχονται αντιμέτωποι με την αρνητική πλευρά του θέματος των αδέσποτων ζώων.

Ας μην κάνει κανείς αρμόδιος «πίσω», ακριβώς επειδή με την υγεία, και δη την δημόσια υγεία, δεν «παίζουν»

Περισσότερα

Σε καλοκαιρινές διακοπές

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου γιά τη μη λειτουργία των φαναριών εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο του Κιλκίς στην […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]