Αθλητισμός

Αδελφοποιήθηκαν οι σύλλογοι παλαιμάχων ποδοσφαιριστών πρώην δήμου Δοϊράνης και δήμου Ύψωνα Λεμεσσού Κύπρου

Την Κυριακή 20.3.16 οι σύλλογοι παλαιμάχων ποδοσφαιριστών δημοτικής ενότητας Δοϊράνης Μέγας Αλέξανδρος και δήμου Ύψωνα Λεμεσού Κύπρου, πραγματοποίησαν λαμπρή πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση. Το πρόγραμμα της συνάντησης τους περιλάμβανε την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Ακρίτα από τον εφημέριο του Ακρίτα πατέρα Θεόδωρο, την κατάθεση στεφάνων από τους Ανδρέα Θεοφάνους πρόεδρο των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του δήμου Ύψωνα και τον Θάνο Περμανό εκπρόσωπο του δήμου Ύψωνα, την απόθεση λουλουδιών από τους εκπροσώπους του Δήμου Κιλκίς, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους «οικοδεσπότες» παλαιμάχους του Μεγάλου Αλέξανδρου, καθώς και την επίσκεψη στο νεόδμητο μουσείο του Κυπρίου Εθνικού ήρωα στον Ακρίτα, όπου κι έγινε ξενάγηση από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Δημήτρη Τσαντάκη. Στην σεμνή τελετή συμμετέχαν η πενηνταμελής αποστολή των αδελφών Κυπρίων με τις συζύγους τους, οι παλαίμαχοι του Μέγα Αλέξανδρου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Τσαντάκης και Γιάννης Σισμανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιαννης Φαχουρίδης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ακρίτα Αναστασία Φλώρου, Δροσάτου Νίκος Τερζενίδης, Αμαράντων Χρήστος Παπαδόπουλος και κάτοικοι του Ακρίτα. Στην συνέχεια, το πρόγραμμα περιελάμβανε την ποδοσφαιρική συνάντηση των δύο συλλόγων, παρουσία του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο γήπεδο του Δροσάτου.

Ο αγώνας διεξήχθη σε πνεύμα αδελφικό με το τελικό αποτέλεσμα 3-2 υπέρ της ομάδας του Μεγάλου Αλέξανδρου. Οι δύο ομάδες, παρουσία του διαιτητή Γιώργου Δήμπαλα, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας την ελληνική σημαία, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και ανταλλάσσοντας αναμνηστικά. Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι εξής.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Σαπουντζής, Σισμανίδης, Μάρκου, Παπακώστας, Μ.Παπαδόπουλος, Καιτελιδης, Πιπερτζής, Περδικίδης, Κούσης, Α.Παπαδοπουλος, Κουσαγιαννίδης, Φωκάς, Ιωαννίδης, Καραμπίδης, Τρούπης, Σαράντης, Λουνής, Κωτάκης

ΔΗΜΟΣ ΥΨΩΝΑ:
Ποράνος, Κασινός, Α.Θεοφάνους, Κλ.Θεοφάνους, Παπαμιλτιάδης, Ιωάννου, Πέτσας, Α.Παπαδόπουλος, Γ.Παπαδόπουλος, Ηλ.Παπαδόπουλος, Χατζηνοβίου, Θ.Παπαδόπουλος, Ιακώβου, Θεοφάνους, Πέτρου.
Μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής συνάντησης, η συνέχεια δόθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Αμαράντων, όπου οι παλαίμαχοι του Μεγάλου Αλέξανδρου δεξιώθηκαν την κυπριακή αποστολή. Συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Δροσάτου, παρουσίασε ποντιακούς χορούς προς τιμήν της. Τον σκοπό της εκδήλωσης προλόγισε ο πρόεδρος του Μεγάλου Αλέξανδρου Γιώργος Δήμπαλας. Επίσης χαιρετισμούς με πατριωτικό περιεχόμενο απηύθυναν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σισμανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης (οι οποίοι δώρισαν και πολυτελές λευκώματα της ιστορίας του Κιλκίς στους πρωταγωνιστές του ανταμώματος) και ο πρόεδρος της κοινότητας Αμαράντων Χρήστος Παπαδόπουλος. Από την πλευρά των Κυπρίων αδελφών, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Θεοφάνους, προσφέροντας αναμνηστικό πλακίδιο στο σύλλογο του Μεγάλου Αλέξανδρου (την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος Γιώργος Δήμπαλας) κι ο εκπρόσωπος του δήμου Ύψωνα Θάνος Περμανός.

Αποκορύφωμα του ανταμώματος ήταν η επίσημη πράξη Αδελφοποίησης των δύο συλλόγων με σκοπό τη διαφήμιση του κινήματος του ποδοσφαίρου των βετεράνων, των ιδεωδών του αθλητισμού και Ολυμπισμού και την καλλιέργεια αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δυο συλλόγων σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο. Η δεξίωση ολοκληρώθηκε με μουσική ,φαγητό και κρασί. Οι Κύπριοι παλαίμαχοι με τις συζύγους τους δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν πριν την αναχώρηση τους για την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για την Κύπρο, την λίμνη Δοϊράνης όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ιστορικότητα της περιοχής από τον πρόεδρο του Μεγάλου Αλέξανδρου Γιώργο Δήμπαλα. Τέλος μετά την επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη των Ελλήνων παλαίμαχων στην Κύπρο απομένει η οριστικοποίηση της ημερομηνίας της επόμενης συνάντησής των δυο αδελφοποιημένων συλλόγων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]