Γενικά

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: «Όλοι στην ΔΕΘ στο συλλαλητήριο»

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο εν όψει των εγκαινίων της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το νομαρχιακό τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, προτρέποντας όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν σε αυτό.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 6.9.14 στην πλατεία Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης (χώρος ανδριάντος Ελευθερίου Βενιζέλου), με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα.

Γιά την μετάβαση στον χώρο το ΝΤ/ΑΔΕΔΥ ναύλωσε λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει στις 4 το απόγευμα μπροστά από την πλατεία Ειρήνης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

« Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου 2014, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στο συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πρέπει να αποτελέσουν το μεγάλο «σταθμό» συνάντησης και κοινού αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη, ακραία αντικοινωνική, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία επιβάλλονται νέες μειώσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων, με την προώθηση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο και με την υπερφορολόγηση (ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων – ΕΝΦΙΑ).

Η Κυβέρνηση με την πολιτική της διευρύνει την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, την υψηλή ανεργία και προωθεί νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, στις παροχές των ταμείων πρόνοιας και στις κύριες συντάξεις.

Παράλληλα επιμένει στη συνέχιση των απολύσεων στο Δημόσιο, με 6.500 νέες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 και με νέες απολύσεις τα επόμενα χρόνια μέσω του συστήματος της «αξιολόγησης», του «επανελέγχου», με διαφορετικά κριτήρια, της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση -ιδιαίτερα κοινωνικών- υπηρεσιών.

Η Κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου της δημόσιας διοίκησης και των εργαζόμενων σε αυτήν. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Όλοι μαζί συνεχίζουμε

Ο «σταθμός» της φετινής Δ.Ε.Θ. πρέπει να δώσει

νέα ορμή, νέα ενότητα, νέα δυναμική

Για την πραγματοποίηση των άμεσων, αλλά και των μακροπρόθεσμων στόχων μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα