Αθλητισμός

Άδοξη ήττα του Αλέξανδρου στις Συκιές από τον Φοίβο με 30-24

Στο κλειστό γυμναστήριο Συκεών Θεσσαλονίκης ο Αλέξανδρος Αξιούπολης “έστησε σκηνικό” νίκης ή ισοπαλίας, που θα του εξασφάλιζε ταχύτερη προσέγγιση του αντικειμενικού σκοπού της ανανέωσης της παρουσίας στον βόρειο όμιλο της α2 εθνικής κατηγορίας χειροσφαίρου.

Όμως, ήταν αρκετό ένα δεκάλεπτο αγωνιστικού και ψυχολογικού “βραχυκυκλώματος”, γιά να γίνει “το άσπρο μαύρο”, και η ομάδα της Αξιούπολης να υποστεί μιάν άδοξη ήττα από την αντίστοιχη του γηπεδούχου Φοίβου, με 30-24.

Οι Αξιουπολίτες ξεκίνησαν δυναμικά και ανέλαβαν από τα πρώτα λεπτά τα “ηνία” του αγώνα, παίζοντας”σκληρή” άμυνα και επιδεικνύοντας “πολυφωνία” αλλά και μεθοδικότητα στην επίθεση, με την λήξη του πρώτου ημιχρονίου να τους βρίσκει προηγουμένους με 13-10.

Έως το 40΄ ο Αλέξανδρος, παρουσιάζοντας την ίδια “εικόνα”, διατηρούσε σταθερό προβάδισμα τριών τερμάτων.
Ύστερα ήλθε το “μαύρο” δεκάλεπτο 40΄-50΄, με τον καταστρεπτικό συνδυασμό της δικής του αστοχίας με την ευστοχία του Φοίβου, με ταυτόχρονο αμυντικό αποσυντονισμό των Αξιουπολιτών και κατακόρυφη αμυντική βελτίωση των Θεσσαλονικέων.

Η ανατροπή αυτή κατάφερε καίριο πλήγμα στην ψυχολογία των παικτών του Αλέξανδρου, με επακόλουθο τίποτε να μην λειτουργεί σωστά στην ομάδα της Αξιούπολης κατά το επίμαχο διάτημα και συνέπεια το επί μέρους… 9-1 του Φοίβου, που “΄εφερε τα πάνω κάτω”!

Η κατάσταση “έστρωσε” κάπως στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν οι Αξιουπολίτες κτάφεραν να “βγάλουν” αντίδραση, περιορίζοντας αισθητά τα λάθη και τις ολιγωρίες τους και ξαναβρίσκοντας “τον δρόμο προς τα δίχτυα”.

Όμως, αυτή η αντίδραση δεν ήταν αρκετή γιά αποτροπή της ήττας, αφού οι Θεσσαλονικείς, όντας και πιό έμπειροι, επέδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και “καθαρό μυαλό” και δεν άφησαν κανένα περιθώριο σε αρνητική γι’ αυτούς εξέλιξη του αγώνα.

Γιά τον Αλέξανδρο ήταν μία χαμένη μεγάλη ευκαιρία, να προκαλέσει βαθμολογική “αναστάτωση”.

Ωστόσο, υπάρχει και το παρήγορο σημείο του ότι ήττες σαν αυτήν από ομάδες σαν τον Φοίβο συγκαταλέγονται στις “εντός προγράμματος” γιά το αξιουπολίτικο συγκρότημα.

Η σύνθεση:
Στεφανίδης (Ιωαννίδης, Καρακασίδης), Δημολλάρι 5, Τουλκερίδης 4, Ε. Κουρούπης 5, Τσορλίνης 3, Α. Παπαρήγας 2, Κέφαλος 3, Καραγιάννης 2, Καραπεΐδης, Δουλουμπάκας, Παπαρίδης, Καϊσίδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 11.12.22, 18.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης – ΓΑΣ Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα