Αθλητισμός

Ήξερε πώς να διαχειρισθεί κατάλληλα το “ντέρμπυ” στην Αξιούπολη ο ΓΑΣΚ

Με νίκη του ΓΑΣ Κιλκίς στο κλειστό γυμναστήριο της Αξιούπολης, με 28-21, έληξε το κιλκισιώτικο “ντέρμπυ” του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας με τον Αλέξανδρο Αξιούπολης.

Σ’ αυτόν τον αγώνα ο ριζικώς ανανεωμένος Αλέξανδρος παρουσιάσθηκε μαχητικός και ενθουσιώδης, “βάζοντας δύσκολα” στον ΓΑΣΚ κατά το πρώτο ημιχρόνιο, το οποίο “κύλησε”

αμφίρροπο, με την λήξη του να βρίσκει την ομάδα του Κιλκίς προηγουμένη με διαφορά μόλις δύο τερμάτων (14-12).

Στην συνέχεια, όμως, “μίλησαν”η πείρα και η ποιότητα των παικτών του κιλκισιώτικου συγκροτήματος, οι οποίοι, επί πλέον,

υφίσταντο την πίεση της ανάγκης αποφυγής κάθε βαθμολιγικής απώλειας, που θα έθετε σε κίνδυνο την πορεία πρωταθλητισμού, την οποία ακολουθούν.

Σε συνδυασμό δε με την γνώση σε ό, τι αφορά στην διαχείριση τέτοιων αγώνων, ἁνέβασαν στροφές”, και από την αρχή της επανάληψης “έκτισαν” ένα ασφαλές προβάδισμα τριών-τεσσάρων τερμάτων, το οποίο αρχικώς συντήρησαν στα ίδια επίπεδα και σταδιακώς το διηύρυναν, φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση.

Βεβαίως, στο ότι η τελική διαφορά δεν προσέλαβε ευρύτερες διαστάσεις, συνέβαλε και το αγωνιστικό πείσμα των νεαρών νέων παιδιών του Αλέξανδρου, που έδειξαν, ότι “βαδίζουν” στον ίδιο “δρόμο”, τον οποίο ακολουθούν από ελάχιστα προηγούμενο χρονικό σημείο οι αντίστοιχοι συναθλητές τους του ΓΑΣ Κιλκίς.

Υπό το πρίσμα αυτό,το πλέον ελπιδοφόρομήνυμα από αυτόν τον αγώνα το εξέπεμψε … το κιλκισιώτικο χειρόσφαιρο, με τις δύο αυτές ομάδες του να δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους ως “άξιων πρεσβευτών” του.

Οι συνθέσεις:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: Στεφανίδης (Καρακασίδης), Τουλκερίδης 5, Δημολλάρι 6, Ε. Κουρούπης 2, Τσορλίνης 2, Α. Παπαρήγας 1, Καλπακίδης 4, Δ. Κουρούπης 1, Καραγιάννης, Γουβιανάκης, Δουλουμπάκας, Π. Ιωαννίδης.

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Τριανταφύλλου (Βαφειάδης),Κυπραίος 7, Ελευθεριάδης 4, Δημάκης 6, Γιαννακόπουλος 5, Σ. Φαχουρίδης 3, Α. Φαχουρίδης 2, Πιστόλας 1, Χ. Μαυρόπουλος, Α. Μαυρόπουλος.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:

Σάββατο 18.12.22, 18.00, ΓΑΣ Κιλκίς-Κύκλωπες Αλεξανδρουπόλεως και Φίλιππος Βεροίας-Αλέξανδρος Αξιουπόλεως.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]