Αθλητισμός

Το «μέταλλο» του νικητή «μίλησε» γιά τον ΓΑΣΚ στην Αλεξανδρούπολη

Στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης ο ΓΑΣ Κιλκίς δεν «έπιασε» απόδοση ευθέως ανάλογη προς τις πραγματικές δυνατότητές του ούτε απέφυγε αβίαστα λάθη, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, εξ αιτίας των οποίων δεν «έκτισε» ασφαλή διαφορά σε κανένα σημείο του αγώνα.

Όμως, «έδειξε χαρακτήρα» και παρουσίασε το «αντίβαρο» της πλειοδοσίας σε αγωνιστικό πάθος, χάρη στο οποίο έφτασε στην πολύτιμη νίκη επί των τοπικών Κυκλώπων με 29-28 και ενίσχυσε την θέση του στο «προσκήνιο» του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος β΄υποομίλου βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Ο ΓΑΣΚ ξεκίνησε με περισσότερο ενθουσιασμό από τους Κύκλωπες, και κατά το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρονίου, παρά την ατυχία (τραυματισμός και αποχώρηση του πολύπειρου Δημάκη μόλις στο 5΄!) και την απώλεια αρκετών ευκαιριών, διατήρησε προβάδισμα ενός-δύο τερμάτων.

Ωστόσο, στιγμιαίες ολιγωρίες στο τελευταίο πεντάλεπτο «έβαλαν στο παιχνίδι» τους Κύκλωπες, που κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 13-13.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν συνέχεια στην αγωνιστική άνοδό τους και στις αρχές της επανάληψης, αναλαμβάνοντας αυτοί προβάδισμα ενός-δύο τερμάτων.

Όμως, οι Κιλκισιώτες όχι μόνο δεν κάμφθηκαν αγωνιστικώς και ψυχολογικώς, αλλά, αντιθέτως, αντέδρασαν με αποφασιστικότητα, και περί το 40΄ξανάφεραν το παιχνίδι «στα ίσα». Από το σημείο εκείνο και μετά τα δύο συγκροτήματα συναγωνίσθηκαν σε δυναμισμό και πείσμα, ανεβάζοντας στα ύψη το «θερμόμετρο» της αγωνιστικής έντασης και «ισορροπώντας σε τεντωμένο σχοινί».

Η «καυτή πατάτα» βρέθηκε στα τελευταία είκοσι δευτερόλεπτα «στα χέρια» του ΓΑΣΚ, που, παρά την πίεση της στιγμής, εκδήλωσε με ψυχραιμία την τελευταία επίθεση, και πέντε δευτερόλεπτα πριν την λήξη σημείωσε το νικητήριο τέρμα με τον Αρίστο Φαχουρίδη.

Μια νίκη σίγουρα «ψυχοβγαλτική», αλλά πέρα γιά πέρα δίκαιη, σε σχέση με το πάθος, την βούληση και τον χαρακτήρα, που έδειξε η ομάδα του Κιλκίς.

Σε κάθε περίπτωση, νίκη που μπορεί να αποτελέσει «εφαλτήριο εκτίναξης» σε υψηλότερο σημείο της κατάταξης, με θετικά αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες, που θα στηρίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κιλκισιώτικου συγκροτήματος.

Τα 5λεπτα: 2-3, 4-5, 5-7, 8-11, 10-12, 13-13 (ημίχρονο), 16-14, 17-16, 22-20, 23-23, 27-25, 28-29 (τελικό).

Κύκλωπες Αλεξ/πολης: Μπουλταδάκης 7, Χαραλαμπίδης 4, Καραβασίλης Β., Γκάρας 6, Νικολαΐδης, Τουλιόπουλος, Μαμούρης, Ανδρεαδάκης, Καραβασίλης Δ., Πέστας, Οικονόμου, Κωστόπουλος, Λαιλισίδης, Μπασδάνης, Ναβροζίδης, Πιστόλας.

ΓΑΣ Κιλκίς: Κοβλακάς, Γρηγοριάδης 6, Δημάκης 1, Καρβουνίδης 2, Φαχουρίδης Σ. 2, Ιλέρης, Γιαβασίδης 1, Φαχουρίδης Α. 5, Τοκατσόγλου 8, Βαφειάδης, Μαυρόπουλος Χ., Μαυρόπουλος Α. 1, Κυπραίος 3.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:

Σάββατο 20-11-21, 18.00, ΓΑΣ Κιλκίς-ΑΟ Προσωτσάνης Δράμας.

Τα πλήρη αποτελέσματα

Β΄υποόμιλος

Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης-ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ     28-29

ΑΟ Προσωτσάνης Δράμας-Ασπίδα Ξάνθης   28-29

Δεν αγωνίσθηκε ο Φοίβος Συκεών Θεσσαλονίκης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(4η αγωνιστική)

1.Φοίβος Συκεών Θεσ.           3         99-65  5

2.ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ   3         76-70  5

3.Κύκλωπες Αλεξ.       3         91-74  4

4.Ασπίδα Ξάνθης        4         97-116            2

5.ΑΟ Προσωτσάνης Δρ.          3         68-106            0

Η επομένη ημέρα  (Σάββατο 20.11.21)

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-ΑΟ Προσωτσάνης Δράμας.

Φοίβος Συκεών Θεσσαλονίκης-Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Δεν αγωνίζεται η Ασπίδα Ξάνθης.

 

Διαβάστε αναλυτικά ρεπορτάζ από τους αγώνες στην εφημερίδα «Μαχητής του Κιλκίς» της Τρίτης 16.11.21

Περισσότερα
Δείτε ακόμα