Αθλητισμός

Ο «πληγωμένος βασιλιάς» Φίλιππος υπετάγη στον «πρίγκηπα» ΓΑΣ Κιλκίς

Εντυπωσιακό υπήρξε το ξεκίνημα του ΓΑΣ Κιλκίς στο φετινό χειροσφαιρικό πρωτάθλημα βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Στον εναρκτήριο αγώνα, που διεξήχθη το Σάββατο 7-10-22, στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, το κιλκισιώτικο συγκρότημα επικράτησε του αντιστοίχου του Φιλίππου Βεροίας με το επιβλητικό 30-17!

Ήταν η ευρύτερη νίκη του ΓΑΣΚ στην ιστορία των αναμετρήσεών του με τον Φίλιππο, σε μία συνάντηση στην οποία οι φανέλλες παρέπεμπαν στον πασίγνωστο στίχο «περασμένα μεγαλεία», υπενθυμίζοντας και στους δύο «μονομάχους» την εντελώς «ξένη» προς την λαμπρή και ένδοξη ιστορία τους σημερινή κατηγοριακή θέση τους.

Η μεταξύ τους διαφορά είναι, ότι ο Φίλιππος βρίσκεται σήμερα στην δίνη μιάς οξύτατης κρίσης, ενώ ο ΓΑΣΚ στην απαρχή οριστικής εξόδου από ανάλογη, που του στοίχισε μακρά παραμονή στην δευτέρα τη τάξει εθνική κατηγορία.

Μπορεί να πει κανείς, ότι ο «πληγωμένος βασιλιάς» Φίλιππος υπετάγη στον ανακάμπτοντα «πρίγκηπα» ΓΑΣΚ, και το τελικό αποτέλεσμα αποδίδει αυτήν ακριβώς την φετινή διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Η κιλκισιώτικη επέβαλε πλήρως την «βούλησή» της μετά το 20΄, όταν και «ξέφυγε» γιά πρώτη φορά κατά δύο τέρματα (9-7) γιά να φτάσει να προηγηθεί στο ημιχρόνιο με 14-9, ενώ στην επανάληψη σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον και προσέδωσε στον αγώνα χαρακτήρα «δυνατής προπόνησης με την συμμετοχή όλων των παικτών.

Διαιτήτευσαν Σαπανίδης και Ηλιάδης.

Οι συνθέσεις(από το φύλλο αγώνα):

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Σ.Φαχουρίδης 1, Καριοφύλλης 2, Κυπραίος 2, Ελευθεριάδης 6, Χ.Μαυρόπουλος, Α.Μαυρόπουλος 3, Δημάκης 5, Α.Φαχουρίδης, Ψάρρας, Γρηγοριάδης, Πιστόλας 3, Λασκαρούδης 2, Γιαννακόπουλος 6, Καρβουνίδης, Βαφειάδης, Τριανταφύλλου.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Βλάχος, Χαντζαρίδης, Αμπρικίδης 2, Δεληγιάννης 1, Τσαμήτρος, Γραμματικόπουλος, Κρέξης 1, Κούγιας, Χατζημασούρας, Διδασκάλου 5, Χατζηγεωργίου 2, Δεληχρήστος, Γεωργιάδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:

Σάββατο 15-10-22, 18.00, Αρχέλαος Κατερίνης –  ΓΑΣ Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα