Αθλητισμός

Η α1 κατηγορία ΕΠΣ Κιλκίς με την «γλώσσα» των αριθμών

Τα στατιστικά στοιχεία της 3ης αγωνιστικής ημέρας

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας ΊντοςΣημειώθηκαν τρείς νίκες των γηπεδούχων και τέσσερες των φιλοξενούμενων. Για πρώτη φορά δεν εμφανίστηκε η ισοπαλία. Σε θέση ισχύος οι φιλοξενούμενοι για πρώτη φορά.


«Βρήκαν δίχτυα» ένδεκα ομάδες, όπως και στην «πρώτη» του πρωταθλήματος. Συνολική παραγωγικότητα 31 τερμάτων (μέσος όρος 4,43 ανά αγώνα) η υψηλότερη μέχρι στιγμής. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν 16 τέρματα και οι φιλοξενούμενοι 15. Υπεροχή τερμάτων για τους γηπεδούχους, όπως την 2η αγωνιστική ημέρα αλλά αυτή την φορά αξιοποιήθηκαν όλα. Βρήκαν στόχο και οι επτά φιλοξενούμενοι. Απο τα 31 τέρματα τα 19 σημειώθηκαν με σουτ απο μέσα απο την περιοχή, τα εννέα με σουτ απο έξω απο την περιοχή και τα τρία με πέναλτυ. Σημειώθηκαν 13 τέρματα στο α’ ημίχρονο και 18 στην επανάληψη.

Τα συνολικά στατιστικά
Στο σύνολο των 21 αναμετρήσεων απο την αρχή του πρωταθλήματος, σημειώθηκαν δέκα νίκες των γηπεδούχων, τέσσερες ισοπαλίες και επτά νίκες των φιλοξενούμενων. Στην παραγωγικότητα των 69 τερμάτων μέσος όρος 3,28 γκολ ανά αγώνας τα 44 σημειώθηκαν με σουτ απο μέσα απο την περιοχή, τα 13 με σουτ απο έξω απο την περιοχή, τα οκτώ με πέναλτυ (δύο αστοχίες) και τα τέσσερα με κεφαλιές. Στις 12 έφτασαν οι αποβολές των παικτών. Συγκεντρωτικούς απο τα 17 δοκάρια, τα 11 ήταν οριζόντια και τα έξι κάθετα. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν 37 τέρματα και οι φιλοξενούμενοι 32.
Σημειώθηκαν 29 τέρματα στο α’ ημίχρονο και 40 στην επανάληψη. Τέσσερες ομάδες διατηρούν το αήττητο: Πολύκαστρο, Βαφειοχώρι, Κιλκισιακός, Κρηστώνη. Δίχως νίκη και χωρίς βαθμό η Αργυρούπολη και ο Επτάλοφος. Δίχως νίκη, αλλά με βαθμό, ο Σ.Σ. Μουριών. Χωρίς ισοπαλία οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος. Δύο ομάδες (Πευκόδασος και Νέο Γυναικόκαστρο) έχουν και τα τρία αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία, ήττα). Πρώτη ομάδα σε αποβολές η Γουμένισα με τρείς. Οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος αγνοούν την κόκκινη κάρτα. Πρώτες ομάδες σε κερδισμένα πέναλτυ Επτάλοφος και Αργυρούπολη (απο δύο). Πέντε ομάδες δεν έχουν κερδίσει πέναλτυ. Πρώτη ομάδα στα δοκάρια ο Κιλκισιακός, με τέσσερα. Πέντε ομάδες δεν έχουν «σημαδέψει» τα δοκάρια.

Οι «εκτελεστές» της α1 κατηγορίας
5 τέρματα: Ρωμανίδης (ΜΑΒ)
4 τέρματα: Ζειμπεκέρης (ΑΕΠ)
3 τέρματα: Τακαβάκης (Παικ. Γουμ.)
2 τέρματα: Πετ.Αβραμίδης (Π. Αγιον.), Λογγινίδης (Κιλκ.), Συμεωνίδης (Π. Αγιον), Σιτσανέλης (Ν. Γυν.), Κέλνερ (Καστ.), Ι. Περδικίδης (Καστ.), Μπελίτσας (Κιλκ.), Αλμασίδης (ΠΑΟΚ), Τοφούδης (ΑΕΠ)
Ακολουθούν 31 παίκτες με ένα τέρμα ο καθένας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]