Αθλητισμός

Η α1 κατηγορία ΕΠΣ Κιλκίς με την «γλώσσα» των αριθμών

Τα στατιστκά στοιχεία της 6ης αγωνιστικής ημέρας

Σημειώθηκαν τέσσερες νίκες των γηπεδούχων και τρείς ισοπαλίες. Για πρώτη φορά δεν εμφανίσθηκε το «διπλό». «Βρήκαν δίχτυα» δέκα ομάδες, όπως των 4 και 5 αγωνιστικές ημέρες. Συνολική παραγωγικότητα 13 τερμάτων μέσος όρος 1,85 ανα παιχνίδι, η «φτωχότερη» απο την αρχή του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν εννέα τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τέσσαρα μέχρι ένα ο καθένας. Υπεροχή τερμάτων για τους γηπεδούχους, όπως την 2η,3η,4η και 5η αγωνιστικές ημέρες. Καμμία αποβολή, για πρώτη φορά στην περίοδο. Έξι τα δοκάρια, όπως την 4η και 5η αγωνιστικές ημέρες. (Τέσσερα οριζόντια και δύο κάθετα).

Καταλογίσθηκαν δύο πέναλτι, με απόλυτη αστοχία, λόγω επεμβάσεων των τερματοφυλάκων. Απο τα 13 τέρματα τα οκτώ σημειώθηκαν με σουτ απο μέσα από την περιοχή, τα τέσσερα με σούτ απο έξω απο την περιοχή το ένα με κεφαλιά. Σημειώθηκαν οκτώ τέρματα στο α’ ημίχρονιο και πέντε στην επανάληψη.

Τα συνολικά στατιστικά στοιχεία
Στο σύνολο των 42 αναμετρήσεων απο την αρχή του πρωταθλήματος, σημειώθηκαν 24 νίκες των γηπεδούχων, οκτώ ισοπαλίες και δέκα νίκες των φιλοξενούμενων. Στην παραγωγικότητα των 133 τερμάτων (μέσος όρος 3,16 ανά αγώνα) τα 84 σημειώθηκαν με σουτ απο μέσα απο την περιοχή, τα 26 με σούτ απο έξω απο την περιοχή, τα 12 με πέναλτυ (έξι αστοχίες) και τα 11 με κεφαλιές. Στον αριθμό 17 οι αποβολές των παικτών. Συγκεντρωτικώς, απο τα 35 δοκάρια, τα 26 ήταν οριζόντια και τα 7 κάθετα.

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν 76 τέρματα και οι φιλοξενούμενοι 57. Σημειώθηκαν 54 τέρματα στο α’ ημίχρόνιο και 79 στην επανάληψη. Μοναδική αήττητη ομάδα η Κρηστώνη. Οκτώ ομάδες διατηρούν το αήττητο της έδρας. Το Παλαιό Αγιονέρι δεν έχει ηττηθεί εκτός έδρας. Δίχως νίκη η Αργυρούπολη και ο Σ.Σ. Μουριών. Χωρίς ισοπαλία η Γουμένισσα, οι Καστανιές και ο Άγιος Χαράλαμπος. Οκτώ ομάδες έχουν και τα τρία αποτελέσματα (νίκη-ισοπαλία-ήττα). Πρώτες ομάδες σε κερδισμένα πέναλτυ, Βαφειοχώρι και Επτάλοφος (απο τρία). Δεν έχουν κερδίσει πέναλτυ το Πολύκαστρο και ο Άγιος Χαράλαμπος. Πρώτη ομάδα στα δοκάρια ο Κιλκισιακός, με έξι.

Μόνον η Κρηστώνη δεν έχει «σημαδέψει» τα δοκάρια. Κορυφαίες επιθέσεις το Βαφειοχώρι και οι Καστανιές, απο 15 τέρματα. Δεν έχει σημειώσει τέρμα εντός έδρας η Αργυρούπολη. Δεν έχουν σημειώσει τέρμα εκτός έδρας το Πολύκαστρο και ο Σ.Σ. Μουριών. Τρείς ομάδες έχουν την κορυφαία άμυνα, με παθητικό τεσσάρων τερμάτων: Κρηστώνη, Πολυκαστρο, Παλαιό Αγιονέρι. Δεν έχει δεχθέι τέρμα εντός έδρας η Γουμένισσα.
ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ
Οι «εκτελεστές» της α1 κατηγορίας

7 τέρματα: Ρωμανίδης (ΜΑΒ)
6 τέρματα: Ν.Παπαδόπουλος (Α.Χαρ.)
5 τέρματα: Ζεϊμπεκέρης (ΑΕΠ), Γ.Αλεξίου (Π.Αγιον.)
4 τέρματα: Αλμασίδης (ΠΑΟΚ), Τιγκρανιάν (Καστ.), Ε.Κωνσταντινίδης (Κιλκ.)
3 τέρματα: Τακαβάκης (Πάικ.Γουμ.), Ευθυμιάδης (ΜΑΒ), Τοπχαράς (Επτ.), Λογγινίδης (Κιλκ.), Σιτσανέλης (Ν.Γυν.), Ι.Περδικίδης (Καστ.), Κετσετζής (Επτ.), Διονυσιάδης (Επτ.), Παντελιάδης (Κιλκ.), Σουτίσιακ (ΑΕΠ), Κάργας (ΠΑΟΚ).
2 τέρματα: Πετ.Αβραμίδης (Π.Αγιον.), Συμεωνίδης (Π.Αγιον.), Κέλνερ (Καστ.), Μπελίτσας (Κιλκ.), Τυφούδης (ΑΕΠ), Α.Κόλα (ΜΑΒ), Γρηγοριάδης (Ν.Γυν.), Γ.Παπαδόπουλος (Ν.Γυν.), Ν.Ασημακίδης (Καστ.), Κ.Νικολαϊδης (Πάικ. Γουμ.), Χ.Παπαδόπουλος (Ν.Γυν.), Ζαχαριάδης (Καστ.), Δημητριάδης (Πευκ.).
Ακολουθούν 39 παίκτες με ένα τέρμα ο καθένας.

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας