Γενικά

“A Chance for Change: Empowerment and Restoration” (Μια ευκαιρία για αλλαγή: Ενδυνάμωση και Αποκατάσταση)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρνακα της Κύπρου, στις 18 Φεβρουαρίου 2022 η τελευταία διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου A Chance for Change: Empowerment and Restoration, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 2, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπρόσωποι των εταίρων, ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ (Ελλάδα), RESTORATIVE JUSTICE FOR ALL  (Ηνωμένο Βασίλειο), GIDE (Γαλλία), ASAD (Ιταλία), UNIVERSIDAD DE HUELVA (Ισπανία), έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους Κύπριους εταίρους (ONE TERRENE INTERNATIONAL).

Κύριος στόχος του έργου, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2022, είναι να εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέους, με τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία, ώστε να μπορούν να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν φαινόμενα έμφυλης βίας, σε χώρους που συχνάζουν νέοι, χρησιμοποιώντας τις αρχές της αποκαταστατικής δικαιοσύνης και τα εργαλεία της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση των τριών πνευματικών προϊόντων του έργου, μετά από εργασία σχεδόν 2,5 ετών και οι ενέργειες  προβολής και διάχυσης αυτών. Συγκεκριμένα, τα τρία πνευματικά προϊόντα του έργου, που  διατίθενται  ήδη δωρεάν σε όσους εργάζονται με νέους,  ώστε να γεμίσουν τη φαρέτρα τους με νέα εφόδια κατά της έμφυλης βίας, είναι τα παρακάτω:

  • Πλαίσιο ικανοτήτων και εργαλείο αυτοαξιολόγησης, προκείμενου κάθε ενδιαφερόμενος να κρίνει μόνος του τις γνώσεις του πάνω σε θέματα έμφυλης βίας, αποκαταστατικής δικαιοσύνης και οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και να εντοπίσει τυχόν κενά.
  • Δύο ηλεκτρονικά σεμινάρια, με θέμα:

-“Πρόληψη της έμφυλης βίας σε χώρους που συχνάζουν νέοι, μέσω της αποκαταστατικής δικαιοσύνης και της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης” και

-“Εκπαιδεύστε τον εκπαιδευτή: εκπαίδευση στην οπτικοακουστική εκπαίδευση, με βάση την πρόληψη της έμφυλης βίας”, προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να καλύψει τα κενά στις γνώσεις του και

  • Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο “Giving us a chance”, στο οποίο παρουσιάζεται η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της δουλειάς κάθε εταίρου, σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου.

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και θέλοντας να βάλει το λιθαράκι της στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας, θύματα της οποίας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και κορίτσια, πραγματοποίησε το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022, στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Δοϊράνης 56 στο Κιλκίς, την εκδήλωση προβολής του έργου, κατά την οποία παρουσίασε στους συμμετέχοντες τα ως άνω πνευματικά προϊόντα.

Η πολύ θετική ανταπόκριση του κοινού, μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία για ένα μέλλον χωρίς έμφυλη βία.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]