«Απέδρασε» με σπουδαία νίκη από το Δαΐς ο ΓΑΣ Κιλκίς απέναντι στον Δούκα
Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο ΓΑΣ Κιλκίς «απέδρασε» με σπουδαία νίκη από την έδρα του ΑΣΕ Δούκα επικρατώντας 28-27.
Μία εκτός έδρας νίκη για τον ΓΑΣ Κιλκίς, τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του χειρόσφαιρου.
Με πειστική εμφάνιση η ομάδα του Κιλκίς κατάφερε να πάρει τη νίκη κάνοντας ίσως το καλύτερο της παιχνίδι τη φετινή χρονιά σε ένα πραγματικό ντέρμπι.
Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος από το πρώτο λεπτό με τα πεντάλεπτα να αντικατροπτίζουν την ένταση και το διαρκές ντέρμπι στο αποτέλεσμα ο δούκας προηγήθηκε 26-25 λίγο πριν το τέλος όμως οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη έβγαλαν χαρακτήρα.
Εναλλαγές στο σκορ, δυνατές άμυνες, όμορφα τέρματα και πάθος χαρακτήρισε την αναμέτρηση απέναντι στον Δούκα με υψηλό ρυθμό μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.
Δίκαια ο ΓΑΣ Κιλκίς πήρε τη νίκη έχοντας στην επίθεση έναν εκπληκτικό Κώστα Μπουτκάρη με επτά στα επτά από τη θέση εξτρέμ και σε πολύ καλή μέρα τον πολύπειρο Νικόλα Κουκμίση που έδωσε πολλές λύσεις με επτά τέρματα επίσης.
Στην άμυνα ξεχώρισαν οι πολλές και καίριες αποκρούσεις του Ρούντολφ Μπουρουνταϊ, οι βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο από τον νεαρό Θανάση Χαριζόπουλο και γενικότερα το πάθος όλων όσων αγωνίστηκαν.
Η ομάδα του Κιλκίς ανέβηκε στους 8 βαθμούς ενώ ο Δούκας παραμένει χαμηλά βαθμολογία παρά την καλή εμφάνιση και την πολυφωνία στο σκοράρισμα.
Επόμενος αγώνας τη Δευτέρα 24.11.25 (λόγω ΕΡΤ 2) με αντίπαλο τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας στο νέο ΔΑΚ Κιλκίς.
Πεντάλεπτα: 0-1, 3-4, 5-5, 7-7, 10-9, 14-14 (ημχ.), 16-17, 19-18, 21-22, 23-24, 26-26, 27-28.
Διαιτητές: Φωτακίδης- Κινατζίδης, Παρατηρητής: Τσάκωνας, Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 1/4-1/2.
Οι συνθέσεις
ΑΣΕ Δούκας (Γιώργος Χαλκίδης): Μωραΐτης 3 (1/2 πέν. απόκρουση του Μποροντάι), Ταουσάνης, Χατσατουριάν 5, Μπατής 4 (0/2 πέν. δοκάρι και άουτ), Μελετάκος 1, Τσιούμας 1, Μαυρομάτης, Γιάντσης, Κάιπερς 1, Χαριτωνίδης 4, Κραντζ 4, Χουρσουντιάν 3, Ελοζιεουα 1, Ντανουλετ, Ριμπέ, Καραγιάννης.
ΓΑΣ Κιλκίς (Νίκος Γεωργιάδης): Μποροντάι, Ρέντα, Τσαμουρίδης 3, Αλεξανδρίδης 2 (0/1 πέν.), Κουκμίσης 7 (1/1 πέν), Μπουτκαρης 7, Χαριζόπουλος, Ντιελερχιλ 1, Τζέλη, Μαντάς 1, Μπέρεζνι 3, Στανκίδης, Παπαγιάννης 4, Φώτογλου, Προβατάς.
Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 1/4-1/2.
Τα πλήρη αποτελέσματα
BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 27-21
ΙΩΝΙΚΟΣ BFON- ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 21-20
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 27-28
ΕΣΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ- ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ LAMWAY GROUP 31-39

