Αθλητισμός

Την Κυριακή η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπάει στο Πάικο

Για 7η συνεχόμενη χρονιά οι συμμετοχές ξεπερνούν τις προσδοκίες των διοργανωτών του Ημιμαραθωνίου Πάικου.

Με 280 αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να δηλώνουν συμμετοχή ο αγώνας δείχνει ότι έχει καθιερωθεί στο καλεντάρι των αγώνων βουνού της χώρας μας.

«Προστατεύουμε το νερό στο Πάικο» είναι το φετινό σύνθημα του αγώνα καθώς ο Ο.Σ.ΠΕ.Γ. έχει εκφράσει την αντίθεση του στην σχεδιαζόμενη λειτουργία υδροηλεκτρικών σταθμών στα ρέματα του βουνού που θα προκαλέσουν ανυπολόγιστη καταστροφή.

Το Πάικο δείχνει για άλλη μια χρονιά ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να αποτελέσει προορισμό αναψυχής και ορεινών δραστηριοτήτων. Στον χώρο του Προφήτη Ηλία Καστανερής σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα θα υπάρχουν εθελοντές για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών ενώ οι συνοδοί των αθλητών και οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην γύρω περιοχή.

Στο τέλος του αγώνα θα προσφέρεται ζεστή σούπα και τσάι.

Το Πάικο φοράει τα γιορτινά του και μας περιμένει. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10: 30 ενώ η γραμματεία θα ανοίξει στις 9:00.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]