Γενικά

Επικίνδυνα «παχνίδια» και με την 71Α/Μ ταξιαρχία: Αφήνουν «ανοικτό» παράθυρο μετεγκατάστασής της!

«Επί του παρόντος δεν περιλαμβάνεται στην υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση και αντίστοιχα στην Δομή Δυνάμεων σχετική πρόβλεψη για ενδεχόμενη μετακίνηση της 71ης Α/Μ ΤΑΞ από το Κιλκίς στην Καστοριά».

Έτσι καταλήγει η απάντηση του υπουργού εθνικής αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση, που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, με αφορμή επίμονες φήμες αλλά και πρόσφατο αίτημα συναδέλφου του του νομού Καστοριάς γιά την εκεί μετεγκατάσταση του εν λόγου επιλέκτου στρατιωτικού συγκροτήματος από το Κιλκίς.
Και ενώ εκ πρώτης όψεως η απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου στην ερώτηση- «καταπέλτη» του κ. Μυλωνάκη (σ.σ.: χαρακτηρίζει την 71Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος» ως «άθυρμα», δηλαδή ευτελές παιχνιδάκι, «του οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησης») δημιουργεί την αρχική αίσθηση, Ότι το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, έρχονται οι δυο πρώτες λέξεις της τελευταίας παραγράφου να «χύσουν λάδι στην φωτιά» των ανησυχιών της κιλκισιώτικης κοινωνίας γιά την εδώ προοπτική της 71Α/Μ ταξιαρχίας Πόντος.

Διότι, η διατύπωση «επί του παρόντος» αφήνει όχι απλώς «χαραμάδα», αλλά… «ανοικτό παράθυρο» σε μελλοντική μετεγκατάσταση του επιλέκτου στρατιωτικού συγκροτήματος σε άλλη περιοχή, δημιουργώντας και το ερώτημα μήπως εν τέλει ο βουλευτής Καστοριάς Τζηλακάγιας «έπαιξε τον ρόλο» του «προπομπού» ή «λαγού» αυτής της προοπτικής, «προλειαίνοντας το έδαφος» και προϊδεάζοντας την κοινή γνώμη.

Επί πλέον, αυτό το «επί του παρόντος» «πυροδοτεί» και την εύλογη καχυποψία περισσότερο «μπασμένων» στα πολιτικά πράγματα και δρώμενα σκεπτομένων και προβληματιζομένων πολιτών, μήπως έχει σχέση και με συχνές αναφορές σε προοπτική δημιουργίας «ελεύθερων οικονομικών ζωνών» σε περιοχές, στις οποίες συγκαταλέγεται και ο νομός Κιλκίς, κάτι που προϋποθέτει καθολική απομάκρυνση στρατιωτικών μονάδων από αυτές, κατ’ εντολήν ξένων κέντρων αποφάσεων.

Κάτι τέτοιο, ακόμη και αν θεωρηθεί ως κίνηση οικονομικού χαρακτήρα υπαγορευμένη από ενιαία (κατ’ άλλους… χειραγωγουμένη από συγκεκριμένες δυνάμεις) ευρωπαϊκή πολιτική, ουσιαστικώς ισοδυναμεί με απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων, που φέρνει την πράξη και τους εδώ συναινούντες στο «κατώφλι» ενός βαρύτατου χαρακτηρισμού.

«Επί του παρόντος» η επισήμναση περιορίζεται σ’αυτό το σημείο με την υπενθύμιση του ότι «έχουν γνώσιν οι φύλακες», και αν τα πράγματα κατευθύνουν προς τα εκεί, τότε δεν θα χρειάζεται καμμιία «λεπτότητα» και «εύσχημος τρόπος» στις όποιες αναφορές στο θέμα.

Που σημαίνει, ότι αυτό το «επί του παρόντος» πρέπει να «ανάψει φωτιά στα μπατζάκια» πρωτίστως των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων ει δυνατόν και με την συγκρότηση εναιαίου «μετώπου» ηχηρής και σθεναρής αντίδρασης και αντίστασης μέχρι την οριστική αποτροπή «μαύρων σεναρίων» σαν τα προαναφερθέντα.

Όλοι τους πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι ακόμη και στο πιό υψηλό επίπεδο ουδείς δικαιούται να αποφασίζει γιά λογαριασμό όλων των πολιτών,είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο, χωρίς να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες για οποιοδήποτε θέμα, ιδίως δε γιά θέματα ασφαλείας και εθνικής κυριαρχίας.

Όλοι τους οφείλουν να ξεσηκωθούν ενάντια σε κάθε αναφορά ή άποψη ή φήμη,που παραπέμπει σε «απογύμνωση» του νομού Κιλκίς από κάθε στρατιωτική παρουσία, η οποία προσφέρει «έδαφος» σε κάθε, ακόμη και ακραία, σκέψη γιά τους πραγματικούς λόγους.

Όλοι τους οφείλουν να καταστήσουν προς πάσαν κατέυθυνσιν σαφές το ότι ουδείς μπορεί να «παίζει» ατιμωρητί διάφορα «επικίνδυνα παιχνίδια» πίσω από την «πλάτη» του κιλκισιώτικου και ελληνικού λαού.

Και για όλους αυτούς, ο τρόπος, με τον οποίο θα διαχειρισθούν το θέμα των στρατιωτικών συγκροτημάτων και μονάδων στο Κιλκίς είναι «ύλη εξετάσεων» αξιοπιστίας, τις οποίες καλούνται να δώσουν απέναντι σ’αυτόν

Περισσότερα
Δείτε ακόμα