Πολιτισμός

Εδεσματικές παραδόσεις αναβίωσαν στο 4ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Στο πλαίσιο της ευέλικτης «ζώνης», οι μαθητές του δ1 τμήματος του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, με την δασκάλα τους Σοφία Μιχαηλίδου ασχολήθηκαν με το θέμα «Παραδοσιακές συνταγές του Πόντου και της Θράκης».
DSCN3071Έτσι, συγκέντρωσαν, λοιπόν, συνταγές φτιάχνοντας το δικό τους «Εδεσματολόγιον του Πόντου και της Θράκης» και παρασκεύασαν και γεύτηκαν «ωτία» στην τάξη τους, με την καθοδήγηση της δασκάλας Αγγλικών του σχολείου Μαρίας Μουρατίδου, αλλά και «πισία», προσφορά της Χαρίκλειας Σεφερίδου.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή διατροφή, να την συσχετίσουν με την μεσογειακή δίαιτα, να συγκρίνουν τις σημερινές διατροφικές συνήθειες με αυτές του παρελθόντος, να διακρίνουν τις ωφέλειες των παραδοσιακώς παρασκευαζομένων εδεσμάτων αλλά και να γνωρίσουν σκεύη και αντικείμενα χρηστικά μαγειρικής του παρελθόντος. Υλοποιώντας τον τελευταίο αυτό στόχο, «έστησαν» το δικό τους λαογραφικό μουσείο, συγκεντρώνοντας σκεύη όλων των ειδών και όλων των μεγεθών, λάμπες πετρελαίου, σίδερα με κάρβουνο, μαγκάλια κ.ά. Το πρόγραμμα παρακολούθησε και η σχολική σύμβουλος Ιωάννα Αρβανίτη ενώ παρουσιάστηκε και στους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων και σε πολλούς γονείς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας